Birkaç aylığına ara verdiğimiz yerel basına başlar başlamaz gündeme getirdiğimiz ilk esaslı konu “Boztepe talanı” idi. Kente yapılan en büyük ihanetlerden biri... Yayınların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ilgili alana gelip “Sabredin güzel olacak.” deyip gitti.

Gördüğümüz odur ki işlediğimiz konu “olması gerektiği gibi” yerel basının diğer organları tarafından da sahiplenilmiştir. Gelecekte birkaç araştırmacı (belki) bu gazeteleri okursa güzel olup olmadığını görecek. Yıllar sonra da insanları kandıranların, gerçeği savunanların kim olduğu net bir şekilde görülecek.

Ancak şunu sormadan da geçemiyoruz. Bu kentin, bu ülkenin kaderi değişmeyecek mi? Yahu bir iş yapılmadan önce neden kimsenin görüşü alınmaz? Neden halk, sivil toplum kuruluşları, kurumlar bu işe dâhil edilmez?

Bu kentin önemli bilim adamları, uzmanları var. Karadeniz Teknik Üniversitesi yanı başımızda, teknik anlamda donanımlı isimlerle dolu..

Atatürk, heykel mi istedi?
Çok üzüntü verici.. Bu ülkede en anlaşılmayan kişi Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. O kadar anlaşılamamıştır ki o kendisini “fani Mustafa Kemal” olarak tarif ederken birileri onun fani olmadığını ısrarla savundu. O, fani olmayan Mustafa Kemal’in fikirlerde yaşayacağını söyledi birileri heykellerde yaşatmak istedi!

O “Sözüm bilimle ters düşerse bilimi seçin.” dedi, birileri hâlâ tabulaştırma peşine gitti. Atatürk heykelleri açılmaya devam ediyor ya işte o Atatürk bilim yuvaları, laboratuvarlar, anaokulları, kimsesizler evleri yapmadığınız için yaşasa sizleri rezil ederdi! O, kendisini - haşa- “Allah’ın yeryüzündeki gölgesi” ilân eden sisteme ve bu sistemin savunucusu toplumu çağdaşlığa çıkarmak için mücadele etti.

Buradan hareketle Milletvekilleri Salih Cora ve Ahmet Kaya tartışmasına gelirsek...

Cora, söyledikleri itibarıyla haklı ancak sözlerinin arka planında taşıdığı altyapı tartışılabilir. Kaya da söyledikleri itibarıyla haklı, doğru Atatürk’e birçok şeyi borçluyuz ama Sayın Kaya kusura bakmasın bu borcu, sürekli heykel açarak ödeyemeyiz!

Canlı’ya önemli görev
Trabzon’un yakından tanıdığı siyasetçilerden biri Mustafa Canlı… Aslında siyasî hayatı bütünüyle Gümüşhane’yle bağlantılı ancak Trabzon’la o kadar bağ kurdu ki birçok Trabzonlu siyasetçiden fazla alâkadar konumdadır.

Daha önce milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan, geçtiğimiz yerel seçimlerde de İYİ Partiden Gümüşhane Belediyesine talip olan Canlı, seçimi kazanamamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesini Ekrem İmamoğlu kazanınca Canlı’ya önemli bir görev tevdi etti.

Türkiye’nin önde gelen çevre yönetim şirketlerinden biri İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTAÇ) artık Genel Müdür olarak Mustafa Canlı’ya emanet…

Hayırlı olsun.

Tarım’ın tek gündemi
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trabzon’da Facebook’u en etkin kullanan il başkanı. O kadar etkin kullanıyor ki basın açıklamalarını bile Facebook paylaşımları yoluyla yapıp gazetecilere açıklamalarını oradan almalarını bile söylediği oluyor. Haliyle biz de arada takip ediyoruz. Ancak görebildiğimiz tek gündem Bahçeli güzellemeleri. Tarım’ı, kentin gündemi içinde olması gerektiğini ve Bahçeli dışında da konuşacak sözünün olduğunu hatırlatıyoruz.

Geçmiş olsun..
Trabzon’un özgün üslûba sahip gazetecilerinden Ali Savaş ani kalp rahatsızlığı geçirerek Ahi Evren, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Savaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi buradan da ayrıca iletelim.