Trabzonspor, ligin yeni takımı karşısında oynadığı futbol ile göz doldurmadı. Her ne kadar galibiyeti uzatma dakikalarında kaçırsa da bir türlü istediği oyun mantalitesini rakibine kabul ettiremedi. Teknik Direktör Ünal Karaman, Sivas karşısındaki kazanan kadroyu bozmadan sahaya sürerken, moral motivasyonu iyi olan oyuncuların oyun kalitesini arttıracağını düşünse de istediğini alamadı. Özellikle orta sahada Sosa, Onazi, Yusuf gibi yetenekli oyuncuların istenilen pas trafiğini bir türlü kuramaması ev sahibi takımın mücadele azmini arttırdı. Olcay Şahan ve Abdulkadir Ömür ise performanslarının çok dışında kaldı.

Bordo-Mavililer’in kanatları yok gibiydi. Maç boyunca sağda Pereira, solda Novak, golcüleri buluşturacak akıllı hiç bir ortaya imza atmadı. Rakibe çalıştılar desem yalan olmaz. Özellikle oyununun ikinci bölümünde Olcay Şahan’ın Rodallega’yı buluşturduğu ilk pozisyonda Trabzonspor ikinci golü buldu. Belli ki Bordo-Mavililer, duran toplarla sonuca gitmeye çalışıyor. Bu düşünce, ligde kalma mücadelesi veren yeni takımlar için geçerli olabilir ama zirve yarışında olanlar için asla bu çözüm yolu değildir. Koşmalı, mücadele etmeli, savaşmalı, adam eksiltmeli, kenarları kullanmalı. Bunları yapmadığınız sürece kazanma şansınız çok az.

Zemin ağır olabilir, hava sıcak olabilir. Bunların hiç biri, sahada oynayamayan, üç pas yapamayan takım için mazeret olamaz. Teknik Direktör Ünal Karaman’ın oyuncu değişikliklerinde çok cesur davrandığını söyleyemem. Sosa ve Olcay Şahan’da diretmesi bence yanlıştı. Yeni transfer Anthony Nwakaeme, Yusuf’a verdiği pas ile kalitesini gösterdi.

Sonuç olarak kaçan 3 puanın yanında 1 puan teselli oldu. Trabzonspor bu futbolunu üzerine koyup geliştirmeli. Rakibe göre oyun sistemi kurmalı ya da kendi oyun mantalitesini kabul ettirmeli. 1 puan da 1 puandır.