Trabzonspor takımı sahaya rakibini ciddiye alan onu gerçek rakip olarak gören bir ekip ciddiyeti ile sahaya çıktı. Öyle ya Galatasaray geçen haftayı 6-0 lık galibiyetle kapatan ve deplasmanda her türlü sıkıntılarla boğuşan bir Trabzonspor ile oynayacaktı.
Kendi sahasında halen onbirini oluşturamamış olan bir takım Galatasaray için adeta “Çantada Keklik” idi ve de sahaya bu kibirli eda ile çıkmışlardı. Herşeyi herkesten iyi bilen hocaları futbolun ukalalık ve bilmişlik taslamayı kaldırmadığını ekibine anlatmamış olsa gerek.  Bu konudaki dersi de ummadıkları sayıda 4 gol yiyerek bir kez daha anladılar sanırım. Trabzonspor ise inancının, ciddiyetinin ve disiplininin semeresini aldı. Disiplin dedim de. Futbolun galibiyeti size getiren çok, belki de en önemli  faktörüdür “Disiplin”.
Buna bir de yardımlaşma, arkadaşlık ve  inanç eklenirse, tadından yenmez. “Peki ne anladın” dersen.
Oyunu iyi izleyip konuyu doğru tahlil ettiğinizde anlarsınız.
Bakın atılan dört golün tahlilini inceliyelim.
İlk gol 3. Dakikada Onazi ayağından geliyor di mi? Pası veren asisti yapan kim? Rodellega. İstese şut atabilirdi, fakat arkadaşını gördü. Gelelim ikinci gole. Yusuf’un Wakaeme’ya uzattığı pas, istese kaleye şut atabilirdi, fakat asisti tercih etti. Hadi üçüncü gol futbolda var olan şahsi girişile oldu. Peki ya dördüncü gole bir bakın.  Wakeana’nın asistine dikkat ettiniz mi? İşte Bordomavili takıma galibiyeti getiren goller “asistlerin zaferi” olarak nitelendirilebilir dersek yanılmış olmayız. Bu galibiyet skoru elbette açık farklı ve net bir skordur. Bazılarımız ikinci yarı ile maçın “Tarihi bir fark olabileceği”görüşü bence maçın sonucunu tehlikeye atması muhtemel en yanlış görüştü. Neyse ki Ünal hoca bu hataya ve hevese düşmedi.  Devre arasında sanırım takımını bu konuda ikaz ederek rakibin üzerine gitmek tuzağına düşürtmedi. Öyle ya, eğer ikinci yarıda ilk 10 dakikada yiyeceğiniz muhtemel bir gol rakibi ateşleyip üzerinize saldırtabilir hatta sizi panikletebilirdi de. Trabzonspor bu mantıkta da en doğrusunu yaptı. İkinci yarıyı mutedil, akıllı ve tedbirli oynayarak maça başladı. İlerleyen dakikalarda rakip takıp Trabzonspor’un tuzağa düşmeyeceğini anlayınca dördüncü golün de gelişi rakibin çöküşünü hazırladı. Şimdi burada bir noktayı önemle belirtmek isterim. Trabzonspor ekibinin iyi bir takım olma yolunda daha bir hayli mesafesi var. Eğer gelecek hafta “Biz Galatasaray’a  4 atan takımız” edası ile sahaya çıkarsanız bu hafta Galatasaray’ın tosladığı “Kendini beğenmişlik” duvarına siz de toslarsınız. Aman dikkat, bir dost ta demedi demeyin.