Galatasaray derbisinde Trabzonspor’un nasıl oynadığı değil, nasıl katledildiğini şu satırlara dökmek inanın insana Yusuf Yazıcı’nın dediği gibi acı veriyor.Sahada öyle bir hakem vardı ki; aman Allahım bu Ümit Öztürk nasıl oluyor da göğsünde FIFA kokarttı taşıyor, kimden torpil görüyor bunu düşündükçe çıldırasım geliyor.
Aslında Ümit Öztürk derbiye atandığı zaman bu maçla ilgili işin rengi zaten baştan belli olmuştu.Gönül verdiği Sarı-Kırmızı renklerin emir eri gibi sahada düdüğünü çalan Öztürk bir takımın sahada
nasıl katledileceği yönünde okullarda ders konusu olur.

Sezon başından beri hakemler tarafından ince ince kıyıma uğrayan Bordo-Mavililer ilk kez Arena’da bu denli göz göre göre katledildi. Tamam Antalya,Ankaragücü, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında hakemlerin gazabına uğradı Bordo-Mavililer ancak dün akşam ki facia başka bir boyuttaydı. MHK İyi bir Galatasaraylı olduğunu bile bile Öztürk’ü bu kritik maça atıyorsa insanı burnuna pis kokular gelmiyor değil.
Uydurma penaltı veren, Ekuban’a yapılanı es geçen, Diagne’yi 3 kez atması gerekirken korkudan kırmızıya eline götüremeyen, tüm Türkiye’nin gözü önünde ve aynı zamanda VAR hakemlerinin şaşı
gözlerinin! bakışları altında kendisine küfür Nagatomo’ya yarabbi şükür diyerek yüzüne gülen Öztürk’ün yırtın kokarttını gitsin.

Türk hakemlerinin böyle korkaklara, hizipçilere ve eyyamcılara ihtiyacı yok.Öztürk şu saydıklarımdan bırakın 4’nü bir tanesinde olumlu karar verseydi maçın gidişatı değiştirdi. Ancak Ümit Öztürk dün akşam öyle yanlış kararlara imza attık ki bırakın Trabzonspor 90 dakikayı,sabaha kadar oynasa maçı kazanamayacağı net bir şekilde tüm Türkiye gözleriyle gördü.
Demek ki Masa başında alınan kararlar sahada sistemli bir şekilde uygulanıyor. Böyle bir düzen karşında Trabzonspor yönetimi oturup iki elini başı arasına alıp ahlanıp vahlanmamalı. Başını biran önce
yerden kaldırarak önce Ümit Öztürk’e düdük astırmalı, ardından MHK’nın istifası için hiç vakit kaybetmeden lobi çalışmalarına başlamalı.

Maçtan sonra feryat figan etsen nafile arkadaş. Çünkü bu çark böyle döndükçe dün akşamki tablo yaşanmaya, çığlık atmaya, saç baş yolmaya,sinirlerimiz bozulmaya devam eder.