Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaklaşık 7 yıl önce özel bir üniversiteye ücretsiz ve süresiz olarak tahsis edilen araziyle ilgili net bir tavır sergiledi. 46 dönümlük arazinin tahsisi Yomra Belediyesi Meclisince oy birliğiyle kaldırıldı.

Bıyık yaptığı açıklamada “Burada 40 bin kişilik Yomralının hakkı var. Ben 40 bin kişinin hakkını bir kişiye yedirmem. Özel bir üniversitedir. Ticaret amaçlı kurulmuştur. Yomralı bir öğrenciye bugüne kadar faydaları dokunmamıştır.” dedi.

Durumun kızıştığını Bıyık’ın “Yomralı bir öğrenciye bugüne kadar faydaları dokunmamıştır.” sözünden anlıyoruz. Yomralı bir öğrenciye faydanın dokunması kısmı daha öznel bir ifade ve hukukî sürecin dışında bir durum. Bıyık’ın bu ifadeyi kullanmasından biz bunu anlıyoruz.

Ancak cümlenin alt metni sanki bize şunu diyor: “Üniversitenin Yomralıya bir katkısı yok, Yomralının neden olsun?”

Mahkemenin 3 kez bu tahsisi iptal edildiğini ve her defasında bir önceki Yomra Belediyesi yönetimince tahsisin yenilendiği ortaya çıktı.

Bıyık bir noktaya daha temas ediyor ve diyor ki: “Bu tahsis belki o gün üniversitesinin kurulması için ihtiyaçtı ama yasal değildi.”

Bıyık’ın dediği şu: “Yani o gün hukukî olmasa bile ihtiyaç olabilirdi ancak ücretsiz tahsis bugün ihtiyaç bile değil!”

Kamuoyu üniversitenin yanıtını bekliyor beklemesine de bizce bu iş çok su kaldıracak gibi duruyor. 

***

Pankart sökenlere tavsiyem
Akçaabat’ta Ekrem İmamoğlu’nun afişi asılmış, tutmuş Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri pankartı sökmüş. Sonra bir vatandaş da çıkıp “Öyleyse ben onu evimin duvarına asıyorum.” demiş.

Pankartı yok edebildiniz mi, hayır.

İmamoğlu’na zarar verebildiniz mi, hayır.

E ne ettiniz? Bence ayıp ettiniz.

İstanbul’daki seçimin hâlâ neden kaybedildiğinin biraz farkına varıp ders almanız gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla...