Trabzonspor çıkmış olduğu ilk sınavda Sparta Prag karşısında oyuna arzulu başlamadı. Oyun performansını yükseltemese de sezon başında oynanan bu karşılaşmalarda bu tempo gayet de normaldir.

İlk yarı hakikaten rakibine karşı kendi oyununu kabul ettiremeyen, rakibin direncini orta sahada kıramayan ve hızlı varyasyonlarını engelleyemedi bir Trabzonspor izledik.

Daha doğrusu oyun kurgusunu sahaya yansıtma anlamında uzak kaldı Bordo-Mavililer.

İlk 45 dakikalık periyotta pozisyon zenginliği yakalayan takım ev sahibi Sparta Prag oldu.

Haliyle hiç kimse rakibi kolay bir takım olarak görmesin. Rakip Trabzonspor’a oranla çok daha hazır çok daha iyi konumda göründü.

İlk yarının son anlarına doğru hepimiz atılacak bir golü beklerken devre rakibin üstünlüğüyle geçildi. Umutlarını ikinci yarıya bırakan Trabzonspor bu devreye daha derli toplu başladı. Buna rağmen ikinci yarıda yediğimiz ikinci golden sonra hepimizin hayalleri karamsarlığa dönüştü.

Yine de sahada geçen sezondan bıraktığı coşkuyla yeni sezona başlayan bir Trabzonspor vardı. Bu arada Ünal hocayı kutlamak gerek. Karaman takım içerisindeki hiyerarşiyi yerli yerinde kullanarak çıkardığı ilk on bir yerli yerindeydi. Zira takım özgüvenini kadro üzerinde zamana yayarak takımın oyunda kalmasını sağladı. Oyunu koyup dışarı aldığı oyuncuları da göz önünde bulundurursak riski avantaja döndürmesini bildi. Bu olay hiç bir hoca için kolay değildir.

Oyuna aldığı Sörloth ve de oyunda tuttuğu Ekuban maç 2-0 bitseydi büyük eleştiri alacaktı. Lakin oyunun 2-2’ye gelmesinde en büyük pay sahibi olan bu futbolculara rağmen diğer girip çıkanlar gösterdi ki Trabzonspor’a zaman lazım.

Şunu da göz ardı etmemek lazım ki Bordo- Mavililer daha büyük işler başaracaktır. Sezon başı oynanan bu maçlar her türlü handikaplara gebedir.

Bazen ne kadar hamle yaparsanız yapın bir anlık disiplininden kopma her şeyi berbat edebilir. Takım üzerindeki olumsuzlukları işareti olabilirdi. Ancak Trabzonspor hakikaten bu iki golle çok büyük iş başarmıştır. Bu maç Trabzonspor’a kısa zaman içerisinde büyük ivme kazandıracaktır. Henüz yolun başında olmasına karşın Trabzonspor daha yolun başında. Ancak görünen o ki bu iş Trabzon’da tamamdır.