Kaptan Onur Kıvrak  izinli, Burak Yılmaz İzinli .Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Joe Pereria ve Castillo yedek kulübesinde. Rakip,  geçen yılın Kupa şampiyonu Atiker Konyaspor,  sezon ilk onbiri ile oyun alanında.

Bu kadrolar  ile oyun alanına  çıkmak , takımların kupa değerlendirmesidir. Daha ileriye gidersek oyuncuların performansı da kupa değerlendirmesidir.

Sezon bitmeden izin de neyin nesi ? Hem de takımın lider ,kaptan konumundaki oyuncuların  kupa maçı öncesi” hem de geçen yılın şampiyonu bir rakip ile maç varken”   izin istemeleri ve bunun da yönetimce ve teknik sorumluca kabul görmesi.

Bu izin durumu diğer oyuncuları yani,  izin yapmayarak Konya deplasmanına giden oyuncuları  Rıza hoca nasıl motivasyon sağlayarak oyun alanına sürebilir.

90 Dakika bu izin konusunu  kafalarında yer veren bir Trabzonspor takımı izledik.

İlk yarı sadece Sosa’nın savunma arkasına attığı toplar ile buluşturmak istediği Rodellega’nın gol girişimleri dışında bir hücum göremedik.

31.Dakika Ferhat’ın getirdiği topa müdahale zamanlamasını ayarlayamayan Uğur’un sektirdiği top ile buluşan Ali Çamdal’ın top ile buluşmasını  Okay Yokuşlu müdahale edemeyince  Konyaspor  maçın tek golünü attı.

Trabzonspor ,İkinci yarı yapılan değişikliklere rağmen oyun ve skor üstünlüğünü yakalayamadı.

Bu yarının tek ve olumlu pozisyonu Rodellega’nın 66.dakikada yaptığı serbest vuruşun direkten dönmesi ve bu top ile buluşan Olcay’ın topu auta atması oldu.

Rıza hoca, kupa maçı felsefesinden önce, profesyonellik konusunda  oyuncularını bir kez daha sorgulamalıdır.

 -Ben, kapris çekemem,

-Suratı asık oyuncu istemem,

 anlamında sözler güzel ve yerinde ancak,  farklı uygulamalar yapmak hoca güvenirliği bakımından, oyuncunun sahaya yansıyacak performansının da önemli belirleyicisidir.