Trabzonspor deplesmanda karşılaştığı Sivasspor ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle berabere bitti. Trabzonspor adına attığı gol dışında ilk yarıda vasat bir oyun sergiledi.

Sivasspor'un önemli golcüleri bu karşılaşmada yoktu. Bu golcü oyuncuların olmayışında tek ümitleri Kona olacaktı. Kona da Trabzonspor orta saha oyuncuları ile tam kontrol altında tutulunca, Sivasspor'un golü karambolden Trabzonspor'un eski oyuncusu M.Demir geldi. Hakkını verelim Sıvasspor Trabzonspor'un attığı gol dakikası yani 12.dakikadan sonra oyun üstünlüğünu ilk yarı sonuna kadar sürdürdü. Öyle ki Sıvasspor tek santraforla oynadığı karşılaşmada Trabzonspor hata yaparsa golü bulacaktı, öyle de oldu. Zaten Sıvasspor'un attı beraberlik golünden önce Durıca ve Uğur rakibe kaptırdıkları toplarla adeta gol geliyorum sinyallerini veriyorlardı. Trabzonspor'un 4 yılda transfer listesinde en fazla oyuncu savunma için alınmıştı. Ama bir türlü bu alınan oyuncularla istenileni veremediler. Bu aksaklık halen de devam ediyor. Trabzonspor zor da olsa golü buluyor ama,sonrasında yine hemen golü yiyebiliyor. Geçen hafta da iç sahada böyle olmamışmıydı? Zorla atılan 4.golle alınan 3 puan. Oyuncu bazında baktığımızda orta sahada görev alan futbolcular ileriye çıktıklarında kaptırılan toplarda çok geç geriye geldiler. Okay, Onazı, Y.Yılmaz ve de Castillo oyunda gerekli disiplini bir kenara bırakınca hatalar ve nihayetinde gol geliyor. İlk yarı Burak ve M.Demir'in attığı karşılıklı gollerle sona erdi.

İkinci yarıda oyunu şekillendiren Sıvasspor, Trabzonspor'a her iki kanattan da etkili ataklar üretti. Ne yazık ki son dokunuşlarda etkili olamadı. Trabzonspor ise oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Onazi-Kucka değişikliği Traqbzonspor'un orta sahasını canlandırdı. Son oyuncu değişikliği ise Trabzonspor'un can suyu oldu. Abdülkadir'in oyuna girdikten sonraki mücadelesi bazı arkadaşlarına küpe olsun. Maç her iki takım için de galibiyetle bitebilirdi. Ama 83 dakikada Okay 5 Sıvasspor'lu oyuncu arasında kendini unutturup kafa ile Trabzonspor'un galibiyet golünü attı. Topa çok sahip olabilirsin. Ama topa sahip olduğu kadar da girdiğin pozisyonları da iyi değerlendirmek gerekiyor. Trabzonspor iyi oynamasa da galibiyet için gerekli akınları yaratarak maçın galibi oldu. Rıza Hocamı alkışlıyorum. Alkışı hakeden bir grup daha vardı. Taraftar Sivas'ta takımını yalnız bırakmadı.