Bu maç kaçmaz, kaçmamalı, maçın önemi puanında değil geçen haftanın olaylarında. Ünal Karaman için birileri teknik değil hissi yorumlarda bulundu. Elbette bir yerde olay var ise kabahati tek taraflı yorumlamamak gerekir. Fakat Ünal Karaman bu takımın kadim oyuncusu ve şimdiki hocası. Ortalıkta GS, BJK, FB ve Fatih Terim’in yetmeleri cirit atıyor ve Türk futbolunu ellerine geçiriyor iken biz kalktık kendi evladımızı Timsahlara yem etmeye. Olmadı. Artık olan oldu. Şimdi Ünal hocaya destek verilir onun gönlü alınır, Trabzon futboluna yaptığı hizmetlere vefa gösterilir, takım TV lerde de olsa gidenlerle de olsa sahada alkışlanır, oyuncular motive edilir.

Peki Burak işi ne olur? Bakın ben bir çoğunun düşündüğünün tersine şu yorumu yapacağım. Futbol adına, kulübün menfaatleri adına. Burak’ı yönetim ihraç etmedi, serbest bırakmak işini uygun görmedi, kızgınlığa kapılıp zarar etmemeyi uygun buldu. Alacak verecek hesabı yaptı, mantığa vurdu, hissi davranmadı, hırsa kapılmadı para cezası uyguladı. Az veya çok. Böyle taktir ettiler. Doğru veya yanlış. Ben olsam yönetim yerinde Ünal’a “Bunu oynatma” demem. Eğer Ünal da hissi ve hırsına kapılıp “Oynatayım mı, oynatmayım mı?” şeklinde düşünürken kendi ve takım menfaatini hislerinin önüne geçirip kȃr zara hesabı ile oynatırsa ben olsam asla engel olmam. Bırak oynatsın. Utanacak ise o utansın. Köprüyü geçene kadar “Ayı’ya Dayı derim”. O ki bu iş hesap kitap işi. Gönül meselesine gelince elbette Ünal hocanın gönlü kırıktır. Ha af eder etmez, gönlü doğrulur doğrulmaz Ünal hocanın yapısına bakar.

Ama, ben olsam oynatırım, o utansın. Bu gibi mesele bir zaman Şenol hoca ile Quaresma arsında da geçti sonradan ne oldu? Şenol hoca da kazandı Quaresma da kazandı BJK de kazndı. Sahada hiç akla gelmeyen işler olur bunları bilmek ve yaşamak gerek. Dışarıda “Herifin birisi ikibuçuk liraya sebep adam vurdu” dediğin zaman esas sebep ikibuçuk lira değil o andaki hırs ve mantıksızlıktır. Elbette biz de bir futbol adamı olarak bu olaydan dolayı üzgünüz. Bilmem anlatabildik mi?

Ha, gelelim maça. Yine birileri kafadan atma konuştu, yazdı. Ne yazdı? “Çift santrafor olmasın(!)”... kafadan attı. Evet bu takım üç maç berabere kaldı bir sürü gol kaçtı hakemlerin azizliğine uğradı ama sistem çalıştı. Kaçan gollere rağmen çalıştı. “Futbolda önemli olan pozisyon yakalamaktır, gol kaçar, bir zaman gelir ki gol olur”. Bu işler böyle. Hırsa kapılıp zarar değil, kȃr etmek gerek.