CHP Trabzon’da ilçe kongreleri tamamlandı, sırada il kongresi var. 23 Şubat’ta yapılacak kongrede olağanüstü bir durum olmazsa İl Başkanı Güzide Uzun’la bugün adaylığını açıklayacak Eski Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu yarışacak.

Tam bu süreç öncesinde ilçe başkanlarının tamamı dün CHP İl Başkanlığında bildiri yayımladı. Bildiride özetle “Biz yerel seçimleri birlikle kazandık, genel seçimi de aynı şekilde birlikte kazanabiliriz. O nedenle kongre tek listeyle yapılmalı.” denildi.

Burada dikkat çekilmesi gereken iki ayrıntı var.

1-Yerel seçimlerde “birlikle” kazanılan seçimlere örnek İstanbul, Ankara gösteriliyor. Peki, ya Trabzon? İlçe başkanları bunu neden gözden kaçırıyor? Neden bunun hesabını başta kendilerinden, ardından il yönetiminden soramıyor? Biz de bu soruyu kendilerine soruyoruz.

2-Tek liste çağrısı yapan ilçe başkalarının arasında kendi ilçesindeki kongreyi tek listeyle yapamayan ilçe başkanları da var. Onların bu bildiriye imza atması hayli çelişkili değil mi! Uzaktan öyle görünüyor.

 O nedenle diyoruz ki: “Bu ok hedefi vurmaz.”

Görünen o ki Milletvekili Ahmet Kaya sürece dâhil olmuyor. Meclisteki çalışmalarının yanı sıra sürece dâhil olması hâlinde hem yıpranacağını hem de parti içinde tartışılacağını Ahmet Kaya çok iyi biliyor. Bize göre kendisi açısından da en doğrusunu yapıyor.

Ömer Hacısalihoğlu bugün İl Başkanlığında adaylığını açıklayacak. Hacısalihoğlu süreci şeffaf bir şekilde ilerletiyor. Doğru da yapıyor. İl Başkanı Güzide Uzun, başkanlığının tüm zamanlarında basına mesafeli durdu ve şeffaflıktan kaçındı. Bu durum, hem kamuoyunda hem parti içinde kendisine olumsuz bir şekilde yansıdı. Hacısalihoğlu’nun kazanmasında da en önemli etken bu fark olacaktır.

Saygılarımla…