Şehrimizde kemikleşmiş sorunlar çözülmese bile son zamanlarda güzel işler yapılmıyor da değil.

Fakat bu güzel işler devede kulak kalıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Botanik Parkı, Ortahisar Belediyesi’nin Ekopark’ı güzel projeler ancak asla yeterli değil.  Çok daha güzel yatırımlar yapılabilirdi.

Mesela devasa bir Disneyland Projesi bu şehrin insanının hayallerinden bir tanesidir.

Eğlence dünyasının yanı sıra içerisinde sosyal donatı alanlarının olduğu, insanların ailece hoşça vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı inşa etmek çok güzel olurdu.

Belki bunlar güzel projeler ama Trabzon insanın çok daha büyük beklentileri var.

Bu beklentilerden en önemlisi de istihdama ve üretime yönelik yatırımlar…

Malum üretime ve istihdama yönelik yatırımların sayısı yok denecek kadar az.

Arsin’de yapılması planlanan ve en az 10.000 kişiye istihdam edecek olan Yatırım Adası onaylandı, yalnız bunun yapımı uzun yıllar içerisinde gerçekleştirilecek.

Bu yüzden Yatırım Adasının bitirilmesini beklemeden şehrimizde kalıcı istihdama yönelik projeler geliştirilmeli ve hayata geçirilmeli.

Ülkemizin Büyükşehirlerinde başarılı işlere imza atan Trabzonlu işadamlarımıza da çok büyük görevler düşüyor. Trabzon dışında yaptıkları yatırımları biraz da kendi illerinde yapmaları lazım.  

Trabzon’u sahipsiz bırakmamaları gerekiyor. Şehre olan vefa borçlarını ödemeliler.

Genç nüfus Trabzon’da iş bekliyor. Bu gençlerimize sahip çıkılmalı.

Bu da sözde değil özde olmalı. Trabzon insanı istihdama yönelik yatırım bekliyor.

Şehrin idarecileri, STK temsilcileri, bir araya gelerek önce proje geliştirmeli ardından da Trabzonlu işadamlarının yakasına yapışmalı.

FİRMALAR FIRSATÇILIK YAPMASIN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Ortahisar genelinde 94 bin 293 işyeri ve konutun önüne doğalgaz getirildiğini abonelik oranının da yüzde 70’ini aştığını belirtti. Ortahisar’da yüzde 85 hedefini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şunu demeden geçemeyeceğim çalışmalar ağır ilerliyor keza Ortahisar’da çalışmalar çoktan bitirilmeliydi.

Ancak burada yetkilileri eleştirmek biraz haksızlık olur. Çünkü evinin ve işyerinin önünde gaz geçmesine rağmen hala abone olmayanlar var. Abone olmayınca da işler ağır ilerliyor.

Vatandaşımızın da yardımcı olması gerekiyor. Abone olsunlar ki Ortahisar’da doğalgaz sorunu tamamen ortadan kalksın.

Doğalgaz firmaları da vatandaşa da yardımcı olmalı. Fırsatçılık yaparak fahiş fiyatlarla vatandaşın abone olmasını güçleştirmemeli.

Bu arada şehrimizin diğer ilçelerindeki vatandaşlarımızda sabırsızlıkla doğalgaz çalışmalarının başlatılmasını ve hızlandırılmasını istiyor.

Özellikle daha önce çalışmalar başlatılan Akçaabat, Sürmene, Araklı ve Hayrat’ta çalışmalar çok ağır ilerliyor. Yomra, Arsin, Vakfıkebir ve Beşikdüzü’nde de durum aynı.

İlçelerdeki vatandaşlar sürekli gazın ne zaman geleceğini soruyor.