Sezonun ilk haftasında Bayburt İl Özel İdare karşısında kötü bir futbol sergileyen 1461 Trabzon bu haftaki Çorum Belediyespor karşısında ise tamamen değişik bir görüntü verdi. Özellikle teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu’nun ilk haftaya oranla kadroda yaptığı değişiklikler yerli yerine otururken sahada mücadele eden tüm oyuncular güçlü rakipleri karşısında ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bunu yaparken futbolun doğrularını yerine getirerek bunu başardılar.

Savunma anlamında sıfıra yakın hatayla oynayan Bordo-Mavi-Beyazlılar hücum hattında ise bir çok varyasyonu kullandı. Kenar ataklarıyla gol arayan 1461 Trabzon savunma arkasına attığı toplarla da gol aradı.

Kısacası Bordo-Mavi-Beyazlılar, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda sergilediği futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken ileri ki haftalar öncesinde umut verdi. Genç ve gelecek vaat eden oyunculardan oluşan kadro bu sezon çok can yakacağa benzerken mücadele güçlüyle de bir çok karşılaşmadan istediğini alarak ayrılacağını düşünüyorum.

Sezonun ilk haftasında kaçırdığı pozisyonlarla saç baş yonduran Yomrasporlu Bilal Çebi, Şanlıurfa’da patladı. Başarılı golcü futbolcu sergilediği futbol ve attığı birbirinden güzel gollerle takımına hem üç puanı getirdi hem de bu sezonki ilk mutluluğu yaşattı. Bu galibiyet ilerleyen haftalarda Mor-Beyazlı ekibin daha güvenli mücadele etmesinde etkili olacak.

Atamayana atıyorlar. Ofspor ile Pazarspor arasındaki karşılaşma aynen böyle oldu. İlk yarıyı 3-0, 4-0 önde geçmesi gereken Bordo-Mavililer son bölümlerde kalesinde gördüğü gollerle derbi maçını kaybetti. Ofspor özellikle ikinci yarıda nasılsa kazanırız, skoru koruyalım düşüncesine kapılmasının faturasını ağır ödedi. Savunmaya çekilme yerine rakibinin üzerine gitmeye çalışsa belki de geride bıraktığımız haftayı üç puanla kapatabilirdi.

Bir puan iyidir. Şundan dolayı diyorum. Sezon başında taşlar yerine oturmamış olabiliyor, istenilen oyun sahaya yansıtılamıyor, her hafta değişken bir performans sergilenebiliyor, nasıl bir rakiple karşılaşacağını bilemeyebiliyorsun. Hekimoğlu Trabzon, Gebzespor karşısında bu durumları göze alarak mücadele ettiğini düşünürsek aldığı bir puanın katkısını ilerleyen haftalarda görecektir.