Dünyanın en güzel memleketinde yaşıyoruz. Denizi, yeşili, dağı, tarihi ve büyük kültürel mirası bu küçük Anadolu’da bulmak çok kolay. Her bölgemizin ayrı bir güzelliği var. Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar güzelliği bir arada görmek mümkün değil. Bir kaç saatlik yolculukla tüm renkleri görebilirsiniz. Bazen çok kızdığımızda diyoruz ya “terk edeceğim bu ülkeyi” diye. Lafta kolay tabi terk etmek! Peki nerede bulacaksın bu ülkede yaşadığın renkleri?

***

Sıkıntılarımız olabilir. İstediğimiz hayatı yaşıyor olamayabiliriz. Lakin aç kaldığımızda batılının dönüp bakmayacağı bir yerde, bizim en kötü insanımız bile sana bir parça ekmek uzatır. Ben ülkemi seviyorum. Başka bir ülkede şartlarım çok iyi olsa bile yaşayamam. Dünyada hiç bir millette olmayan merhamet duygusu Anadolu insanında var çünkü.

***

Sağcısı da, solcusu da bu özelliği taşıyor. Bu merhamet duygusu bizde oldukça birbirimizi kırarız ama yemeyiz. Bu topraklar bir sürü insana kucak açtı. Batılı bu insanları soyup öldürürken, biz sahip çıktık. Bugün milyonlarca Suriyeli’ye vatan veren bu millet geçmişte bunun daha fazlasını yaptı. Rus zulmünden kaçan milyonlarca Çerkez bu ülkede vatan buldu. Müslüman olmayan Yahudiler bile İspanya’da yakılırken atalarımız gemiler yollayıp onları alarak bu topraklarda yurt edinmelerini sağladı.

***

Son sözüm şu; milyonlarca insana merhamet gösteren onlara vatan sağlayan bu ülke asla yıkılmaz! Onların minneti ve duası bu milleti ayakta tutan tek ritüeldir.