Savunma dörtlüsü Kamil Ahmet-Uğur-Hubocan ve Novak’ın hücum organizasyonunu kurgulayanlar olması, Trabzonspor’un bu sezon oyun alanına yansıttığı olumlu bir anlayış idi. Bu anlayışı daha da anlamlı kılan bir diğer gelişme de Sosa ve Abdülkadir’in oyun temposunu artırma çabaları oldu.

Abdülkadir, driplingleri ile Göztepe savunmasının dengesini bozarken, Trabzonspor hücumların rakip kaleye taşıyan adam oldu. Sosa, savunma arkasına attığı çabuk ve tek toplar ile Göztepe savunmasını zorlayan diğer bir isim oldu.

Ancak savunma ve orta alandaki olumlu oyun kurgusunun gol ile sonuçlandırılmasında işler iyi yürümedi.

Burak Ylmaz’a göre geliştirilen bir oyun senaryosunda Rodellega’nın Burak Yılmaz rolünü üstelenmesini  istemek hayal kırıklığından başka bir şey üretmez.

Rodellega, fiziksel yetenekleri, top ile olan becerisi, taktiksel anlayışı ile Burak Yılmaz’dan farklı bir futbol karakteri.

Eğer bu oyunda Rodellega’nun gol yapmasın bekleniyorsa, Rodellega’nın futbol karakterleri ile örtüşen bir oyun senaryosu geliştirilmeliydi.

Oyun her ne kadar tempolu ve göze hoş gelen bir oyun olduysa eksik olan gol idi. Diyebiliriz ki sezonun göze hoş gelen ve tempolu bir oyununu izledik.

Ancak, lig sıralamasında üst tarafta yer alanların kayıp geçirdiği bir haftayı kazanarak geçirme fırsatının değerlendirememenin üzüntüsü yaşandı.

Rıza hocam, Yusuf Türk futbolunun ve Trabzon futbolunun geleceğidir. Geleceği yaşatmak şekillendirmek yerine geçmişi değerlendirmeye çalışmak ısrarınızı bir daha gözden geçirin.

Olcay Türk futboluna geçmişte olumlu katkılar vermiş değerli bir oyuncu olabilir. Ama şimdi Trabzonspr’un ve Türk futbolunun geleceği söz konusu. Sizin bir önemli göreviniz de futbolumuzun geleceğine katkılar yapmaktır.