Trabzonspor zor bir deplasman maçını kolay kazandı. Hem de savunmanın bu kadar eksik olmasına karşın. Durica yok. Uğur yok. Orta sahanın en çok koşan ve savunmanın önünde adeta savaşan Okay yok. Maç öncesinde Rıza Hoca zor bir maç olacağını üzerine basa basa ifede etti. Buna karşın sahada görev yapacak olan oyuncuların da değerli olduklarını dile getirdi. Trabzonspor oyunun genelinde savunma güvenliğini önemseyip, rakibin hucüm etkinliklerinde yaptığı pas hatalarından kazanılan topları Burak Yılmaz'la buluşturmak oyun anlayışında idi. İlk yarıda savunmadan Burak Yılmaz'a atılan paslarda pek başarılı olamadı Trabzonspor. Bordo mavililer ilk yarıda bu düşüncelerinde başarılı olamadı ama ikinci yarıda bu sistemi çok güzel uyguladı.Burak'ı ilk yarının sonunda attığı gol hariç. Burak Yılmaz lider bir oyuncu.

Rakibe çok baskı yapan bir oyuncu değil ama, rakip ceza alanı içinde aldığı pasları her platformda gol yapabilecek bir oyuncu. Yani diriliğini bütün maç boyunca muhafaza eden bir oyuncu olarak gollerini atmaya devam ediyor. Geriye döndüğümüzde Trabzonspor gol atan ama akabinde gol yiyen bir oyun sergiliyordu. Bu alışkanlık Rıza Hoca geldikten sonra bayağı bir düzene girdi. Kasımpaşa 18 puanla alt sıralarda mücadele eden bir takım. Mutlaka kendi saha ve seyircisi önünde galibiyet istiyordu. Oyun olarak Trabzonspor'dan daha fazla topa sahip oldular. Orta sahada Murıllo çok seri ve hareketli bir oyuncu.Ama bir türlü kaleye direk gidemeden oyunu tamamladı. İlk yarı Trabzonspor galibiyetle soyunma odasına gitti.

İkinci yarıda Kasımpaşa oyunun ilerleyen dakikalarında oyunda riskler almaya başladı.Çok adamla ataklar üretmeye çalıştı. Ama bu oyun anlayışı oyuncuların geriye geç dönmelerinedeni ile aksayınca Trabzonspor ikinci yarıda önce savunma güvenliğini artırdı sonrasında da yıldız oyuncularıyle oyunu rakip alana yıktı. Onur'un 88.dakikada kurtardığı bir pozisyon haricinde oyunun kontrolü hep Trabzonspor lehine oldu.Yorulan Kasımpaşa Rodelega ve Bero'un gollerine engel olamadı. Trabzonspor bu galibiyetiyle seriye devam etti.Oyuncuların gol sonrasında sevinçlerini de zevkle seyrediyorum.

Savunma zaman zaman aksıyor. Doğru.Yine bir demecinde Rıza hoca savunmanın adama ihtiyacı olduğu söyledi.Ama önemli olan Trabzonspor kulübünün mali potresinin buna uygunluğunun olmasını dile getirdi. Bunun haricinde de yeterli bir kadroya sahip olduğunu açık dille ifade etti. Bunun örneğini de Erzurumspor maçında uyguladığını, 4-0 galibiyetle biten maçın ardından ligdeki karşılaşmaya daha değişik oyuncularla çıktığını gösterdi. Rıza Hoca ve Trabzonspor'lu oyuncuları alkışlıyorum...