Bu nasıl bir anlayıştır. Oysa bu futbol eğlence sektörüdür. Aslına bakıldığında kardeşliktir, beraberliktir, bir arada el ele tutuşmaktır.

Neyse bunları geçelim...

Trabzonspor, Bursaspor maçına başlamadan her geçen hafta takım olma yolunda mesafe katederken oyuna tıpkı rakibi gibi hızlı başlayan, oyunun temposunu arttıran, rakibine göre kazanma arzusunu önde tutan, sadece rakibinden farklı olarak kale direklerine takılan takım olarak göründü.

Bursaspor’a bakıldığında ise tabiki küme düşme handikabı yaşayan bir takım olarak bu maç onlar için önemliydi. Bir de takım tertibine bakıldığında hava toplarında yani duran toplardaki üstünlüğü gözle görülen bir gerçekti.

Trabzonspor orta alanda hızlı çıkışlarla rakip alana inmek istediğinde rakibin orta sahası canlı mücadele örneğiyle bu atakları önlemede başarılı oldu. Haliyle Trabzonspor ilk yarıda gerçek futbolunu daha doğrusu kurguladığı futbolu sahaya yansıtamadı. Buna rağmen Bursaspor’a zor anlar yaşatmaktan da geri kalmadı ancak fakat golü de bulamadı.

İlk yarıdaki bir örnek; Trabzonspor sağ tarafı iyi kullanırken sol tarafı bir türlü etkili kullanamadı. Doğal olarak dağınık bir oyun görüntüsünde görülen Bordo-Mavili takım buna rağmen rakibinin bulduğu kadar da pozisyon buldu.

İlk yarı karşılıklı ataklarla yani ofansif futbol anlayışıyla golsüz sona ererken ikinci yarı da golü bulan takım nereden gelirse gelsin atan takıma büyük avantaj sağlayacaktı.

Yine de Trabzonspor, kolay pes edecek ve de Bursaspor tribünlerine kayıtsız kalmayacağı bir gerçekti.

Adı futbol, içinde her şey var.

Maçın 55’inci dakikasına kadar geçen sürede orta alanda yani blok anlamında Trabzonspor ataklarını karşılamakta zorlanmayan ev sahibi takım bir adım önde görünse de bu anlarda Trabzonspor yaptığı ataklarla rakip kale önünde çoğalamadı. Bir de buna pas hataları eklendi. Haliyle Bursaspor iyi işlev yapıyor takım görüntüsünü sahaya yansıtsa da o arada Abdülkadir Ömür’den mükemmel bir gol geldi. Bu gol büyük bir avantaj sağladı Bordo-Mavililer’e.

Trabzonspor’a karşı set yapılanmasını önde tutan Bursaspor’da bir anda bir dağılma yaşanırken Bordo-Mavili takım bir de Abdülkadir Ömür’le penaltı kazardı ama Sosa atamadı. O kadar önemli değil skorbordta 10 dakika uzatma...

İşin özeti Trabzonspor takımı çok mükemmel oynamasa da en önemli olgusu özgüvendi. İşte o özgüvenle galip gelmesini bildi.

Centilmenliğe insanlığa skora aykırı tepki veren Bursaspor taraftarlarına hediyesini sundu. Bunun adı: Kestane Şekeri. Yiyin arkadaşlar. Unutmayınız ki bir şampiyonluğunuzun sebebi ve nedeni Trabzonspordur.

Tebrikler Ünal hoca, tebrikler arkadaşlar

Hakikaten bu maçlarda kazanmak güzel.