Ekmek verdiğimiz, canlarını, mallarını, ırzlarını teminat altına aldıklarımız bugün bağımsızlık istiyor. Saddam'ın zulmünden kaçıp bize sığınan Peşmerge, saatlerin kendileri için çalıştığını zannederek Türkiye, İran ve Irak merkezi hükümeti istemediği halde müstakil bir devlet kurabileceğini neye güvenerek hayal edebiiyor? Bu soru canalıcı bir sorudur.

Aslında işin özü derinlere iniyor. Mesut Barzani'nin atası Molla Mustafa Barzani de bu hayale kapılmış hatta İran içinde bir yıl yaşayan bir devlet kurmuştu. Sonrası malum; canından olduğu gibi kurduğu devlet de yıkılıp gitmişti.

Adı Mustafa olan başaramadı da Mesut olan mı başaracak! Sözümona Kürtleri mesut kılacak öyle mi! Bence bu bir ham hayaldir. Tatlı aşlarını acı yapmaktan başka da bir işe yaramaz.

Peki neye yarar bu girişim? Arz-ı Mevud hayalinin zemin kazanmasına yarar. İsrail'in öteden beri yanıp tutuştuğu Kenan illeri içinde yer alan bu toprakların Büyük İsrail'in inşası için nadasa bırakılan bir toprak olmadan öte bir getirisi de olmaz Kürtlere.

Selahaddin Eyübi'nin kemikleri sızlar, Sultan Alparslan'ın gazabı artar ki bu iki değerin hedeflerinin aksine adım atanların akıbetleri de çok feci olur.

Peki bu ham hayali önlemek için Türkiye ne yapmalı? Bence bir İngiliz sözünden hareketle kendisine bir yol bulabilir. Yani "Milletlerin ebedi düşmanı yoktur, menfaatleri vardır" gerçekliğinden hız alarak Katil Esed tamlamasının önce katil kısmı düşürülür geri kalan Esed ismi de bir zaman sonra Esad'a rücu ederse Barzani'nin önü Batı'dan kesilir. Doğu'dan İran'ın kapattığı hayalleri Güney'den Irak merkezi hükümetince engellenirse ve de Kuzey'den Türkiye bir balyoz gibi Barzani'ye inerse referandum olur memerandum.

Ayrıca Esad ile gerçekleşecek diyalog Rusya ile daha geniş planlamalara da imkan sağlar. Böylece Irak içinde ABD'nin hayal ettiği Kürt'ü piyon kullanıp Büyük İsrail'e nefes borusu açma ameliyatı da ötenazi ile biter.

Sonra DAEŞ'ini de alıp bölgeden Guatanamo'ya döner.

Kuzey Kore'nin kamikaze hamlesi de işimize yarayabilir. ABD'nin ilgisini Ortadoğu'dan daha Doğu'ya kaydırır ki o zaman da PKK ve uzantıları ile başbaşa kalınca onlara ölümlerden ölüm beğen deme şansımız olur.

Hem Barzani hem Salim Müslim hem de kodesteki Bebek Katili Apo bu bölgeye reva gördükleri kan ve gözyaşı içinde boğulup giderler.

Açık konuşmak gerek! Türk'ün himayesini değil de gazabını tercih edenlerin sonunun ne olduğunu tarih kitapları yazıyor.