Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Teşkilatı’nda adeta kazan kaynıyor.

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’nun istifası teşkilatta büyük ses getirdi.

Çakıroğlu’nun istifasını partide büyük bir çoğunluk haklı bulurken bazı kesimlerde eleştirdi.

Şöyle ki Çakıroğlu’nun il ve Ortahisar ilçe yönetiminden uzak durduğunu, parti ile birlikte hareket etmediğini dile getiren bazı partililer oldu.

Ayrıca partide yeni yüzlerin olması gerektiğini de söyleyenler oldu.

Bu tür açıklamalar gönül kırgınlığı ile de yapılmış olabilir.

Elbette siyasette eleştiri de olacak övgü de…

Bunlar siyasetin içerisinde hep var.

Herkese saygı duymak gerek.

Ancak şöyle bir parantez açmak isterim. Hani güzel bir atasözümüz var ya ‘Yiğidi öldür, hakkını yeme’ diye…

Bu güzel atasözümüzden yola çıkarak şunları ifade etmek isterim ki Sayın Çakıroğlu, hem Ortahisar Belediye Meclisi’nde hem de şehrin menfaatleri için sorunları dile getirme noktasında MHP’yi Trabzon’da temsil eden en etkili meclis üyelerinden biriydi.

Sayın Çakıroğlu eksiklikler noktasında dile getirdiği eleştirileri afaki değil, araştırarak, takip ederek, altını doldurarak bunları gündeme taşıyan meclis üyelerinden biriydi.

Eksiklikler noktasında hemen hemen her yaptığı açıklama da şehrin gündemine oturan açıklamalardı.

Yani Çakıroğlu, hem belediye meclisinde hem de Trabzon’da MHP’nin gören gözü ve işiten kulağı gibiydi. Her ne kadar bazı Milliyetçi Hareket Partililer, ‘Sayın Çakıroğlu’nun MHP’den istifa etmesi bize bir şey kaybettirmez’ dese de madalyonun diğer yüzü çok daha farklı.

Elbette Çakıroğlu’nun ve diğer meclis üyelerinin gidişi MHP’ye Trabzon’da ivme kaybettirecektir.

Elbette MHP Trabzon İl Başkanlığı’nın da düşündüğü, planladığı çalışmalar vardır. Trabzon’da yeni yüzleri siyasete katacaktır.

YENİ İSTİFALAR YOLDA…
Bu arada partinin önemli isimlerinden sevilen, sayılan, genç ülkücülerin ağabeyi konumunda olan Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Derviş Köz de partiden istifa ettiğini açıkladı.

Sayın Köz’ün de istifası sürpriz olmadı. Çünkü Köz de tıpkı MHP’nin kurucusu ve ağabeyi konumunda olan Ali Sağır gibi olağanüstü kurultaya destek veren isimlerin başında geliyordu.

Bu arada Ortahisar Belediye Meclisi’nde MHP’li meclis üyelerinden İsmail İnan, Ayşe Kabadayı ve diğer meclis üyelerinin de istifa edebileceği iddia ediliyor.

Yani yeni istifalar yolda gibi görünüyor.

Sayın İnan ve Kabadayı da şehrin sorunlarını meciste gündeme getiren önemli meclis üyelerinden.

Onlar da söylenildiği gibi partiden istifa ederse MHP, Ortahisar Belediye Meclisinde adeta yokları oynayacak.

DEMELİ'NİN GELECEĞİ
MHP Trabzon eski il başkanı Muammer Demeli, kırgınlığına rağmen Başbuğ Alparslan Türkeş’e olan sadakatinden dolayı partiden ayrılmayacağını defalarca deklare etti.

Demeli’ye yakın isimler ve birçok partili Demeli’nin bu sadakatinden dolayı kendisini partinin ödüllendirmesi gerektiğini söylüyorlar.

Demeli’ye ilerleyen dönemlerde önemli bir görev verilmesi gerektiğini açıkça ifade ediyorlar.

İlerleyen dönemlerde Demeli’ye etkili bir yerde görürsek buna kimse şaşırmaz. Demeli de tüm partililer gibi Genel Merkez’in takibinde.