Cemalettin Yazıcı Bey, uzun yıllar Tokat ve Trabzon Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü yapmış, benim bildiğim kadarıyla spor geçmişi olan bir kardeşimizdir. İl müdürlükleri yaptığı süreçte, spor adına birçok ilklere imza atmıştır. Haklı olarak şimdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Daire Başkanlığı’na atanmıştır. Bence de isabetli bir atama olmuştur. Yurt çapındaki büyükşehir unvanına sahip, belediyeler her yerde olduğu gibi, sporun lokomotifi durumundadırlar şehir adına.

Eminim sayın Yazıcı, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü süresince, spor adına yaptığı başarıları belediye bünyesi adı altında da daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Bilindiği gibi, belediyeler, diğer devlet kuruluşlarından farklı işleyiş tarzları vardır. Öyle spor bakanlığı gibi bürokratik çok engellerle karşılaşıp, çalışmaların önü sık sık kesilmez.

Belediyelerin işleyiş tarzlarını ben de acizane iyi bilmekteyim. Şöyle ki; ben Trabzon Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü’nde memur boks antrenörü kadrosunda çalışırken gerek il bazında gerek milli takım bazında bir hayli bürokratik engellerle tabir- i caiz ise savaşıyorduk.

1990 yılında Trabzon Belediyesi bünyesinde, benden önce sadece hentbol branşı vardı. Ben orada boksu belediye bünyesine mal ettikten sonra, gerek yurt içinde gerekse Avrupa ve Dünya çapında büyük dereceler elde ettik. Bu da şunu gösteriyor, belediyeler sorunlara daha pratik çözümler getirmektedirler.

Cemalettin Bey, spor teşkilatlarında başarılı bürokrat olduğu bilinmekte yukarıda da belirttiğim gibi, Trabzon Belediyesi A.Ş. Daire Başkanlığı’nı spor adına inanıyorum yeni hamleler yapacaktır.

Bu kardeşimiz, daha önce yaptıkları başarılı çalışmaları, bundan böyle yapacağının teminatıdır, hiç kuşkum yoktur yapacaktır. Allah (c.c.) yar ve yardımcısı olsun.

2019 yılı Türk İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ederim.