Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nın 7 Ocak’ta gerçekleştireceği il kongresi yine çok çekişmeli bir yarışa sahne olacak.

İlk olarak bir önceki kongrede İl Başkanı Turgay Güngör’e rakip olan ve eski il başkanı Yavuz Karan’ın yerine atamayla il başkanlığı görevine gelen Güzide Uzun, adaylığını açıkladı.

Belli ki Sayın Uzun’un partide yapacağı çok daha işler var.

Uzun, seçimi az farkla Güngör’e kaybetmişti.  Partinin önde gelen isimleri ve taban ile görüşen Uzun, bu sefer daha güçlü bir şekilde kongreye hazırlanıyor.

Uzun’un aday olmasının ardından Ferda Kudunoğlu ile mevcut Başkan Güngör de il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Aslında Güngör’ün çok da fazla aday olması beklenmiyordu.

Bir anlamda adaylığı da sürpriz oldu.

Sayın Güngör, gençlerin göreve gelmesini, yakın çevresini ima ediyordu.

Öyle ki il başkanlığı adaylığı için CHP Ortahisar eski ilçe başkanı ve milletvekili adayı Ahmet Kaya’nın ismi ön plana çıkıyordu.

Bizzat Sayın Kaya, açıklamalarda bulunarak “Turgay bey, bana örgüt senin ismin üzerinde mutabık kaldı. Adayımız sensin” diyerek Sayın Güngör’ün aday olmayacağı anlaşılıyordu.

Ancak Güzide hanımın aday olmasının ardından işin rengi değişti.

Güngör, sürpriz bir karar alarak adaylığını açıkladı.

Şimdi CHP Trabzon’da partililer şunu merak ediyor.

Ne oldu da Sayın Kaya’nın il başkanlığı adaylığı rafa kalktı?

Belli ki Güzide Uzun’un adaylığının ardından Başkan Güngör’e, partinin önde gelen isimleri ve tabandan kongrede yeniden aday olması için yoğun baskı geldi.

Bu da şunu gözler önüne seriyor. Partide bir bölünmüşlük havası oluşuyor gibi…

Bir Yavuz Karan, Güzide Uzun tarafı bir de Ali Türen Öztürk, Turgay Güngör tarafı var.

Bilindiği üzere 1 Kasım Milletvekilliği seçimlerinde Yavuz Karan ile sıralaması değişen Öztürk, milletvekilliği adaylığından çekilmiş, ardından CHP Trabzon’da sert rüzgarlar esmeye başlamıştı.

Ve parti içerisinde iç hesaplaşmalar başlamıştı. Parti neredeyse ikiye ayrılmıştı.

Bunun ardından il başkanlığı kongresinde Ali Türen Öztürk ve ekibi de düğmeye basarak Güzide Uzun’un karşısına Turgay Güngör’ü çıkarmıştı.

Güngör de az farkla seçimi kazanmıştı.

Şimdi de durum çok da farklı görünmüyor.

Yine kongrede Uzun ve Güngör, yarışına sahne olacak.

Ancak bu durum partinin özellikle önde gelen isimlerini rahatsız etmeye başladı.

Partinin önde gelen bazı isimleri bize serzenişte bulunarak ‘Sanki partinin başarısı için değil de hesaplaşmadan dolayı aday oluyorlar. Bu durum partimize zarar veriyor. Artık bu duruma bir son verilmeli. Elbette herkes aday olabilir yalnız iç hesaplaşmalar bir kenara bırakılmalı’ diyerek serzenişlerini dile getiriyorlar.

Yine bazı partililerden edindiğimiz bilgiye göre parti içerisinde hakiki manada birlik beraberlik sağlanmadığı sürece Trabzon’da CHP’yi birinci parti yapmanın çok zor olacağı yönünde.

Anlaşılan o ki iç hesaplaşmalar artık partilileri de rahatsız ediyor.

Bakalım 7 Ocak’taki il kongresinde bu Güngör ve Uzun yarışında ipi kim göğüsleyecek.

Bu arada CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in tavrı da kongrede belirleyici olacak. Sayın Pekşen şimdilik sessizliğini koruyor, ama kongrede tarafsız olması söz konusu değil. İlerleyen günlerde Pekşen’den nasıl bir hamle gelecek merakla bekleniyor.