CHP’de kongreye bugün itibarıyla iki gün kaldı. Süreç o kadar kızıştı ki il başkan adayları delegeleri ziyaret edip derdini anlatmaktan başka yere kafasını bile çeviremeyecek noktadaydı.

Önceki akşam CHP Akçaabat’ta bir toplantı düzenlendi. Toplantının konusu Akçaabat’ın il kongresinde kimi destekleyeceği yönündeydi. Bilindiği üzere Akçaabat, Ortahisar’dan sonra en fazla delegeye sahip ilçe. O nedenle il başkan adaylarından Ömer Hacısalihoğlu da Güzide Uzun da buraya yöneldi.

Güzide Uzun’a Akçaabat’tan desteği de Eski İlçe Başkanı Mustafa Nadir sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle toplantıda Uzun’u da ateşli bir şekilde savunan ve bu nedenle bazı partililerle karşı karşıya gelen de Mustafa Nadir oldu. Tartışma o kadar alevlendi ki iddialara göre Nadir’le bir partilinin tartışması farklı noktalara bile taşındı.

Dışarı kapalı toplantıda söz alan Eski İlçe Başkanı Temel Kazancıoğlu “Akçaabat’ın ne yapması gerektiğine dair” açıklamalarda bulunurken Mustafa Nadir müdahale etmek istemiş, bu sırada da tartışma çıkmış.

Toplantıda net bir karar alınmasa da Akçaabat delegesinin, Akçaabatlı aday Ömer Hacısalihoğlu’nun arkasında duracağı muhakkaktır.

ÖZTÜRK’ÜN PM PAZARLIĞI
CHP’de geçmiş dönemlerdeki milletvekili adaylarından Ali Türen Öztürk, şaşırtıcı bir şekilde Güzide Uzun’u destekleyecekmiş. İlk duyduğumuzda şaşırdık. Çünkü geçmişte seçim dönemiyle alâkalı olmak üzere ikilinin arası soğuktu.

Sebebihikmetini ise sonradan öğrendik. Meğer Ali Türen Öztürk, parti meclisi üyeliğini kafasına koymuş. Öyle zannediyoruz ki Güzide Uzun’dan da bu konuda destek almış ki onu destekleyeceğini ilân etmiş. Ancak Akçaabat’tan bir isim bize şunu aktardı: “Akçaabat’taki söz konusu toplantıda Ali Türen Öztürk örgütün tavrını bile sormadan doğrudan adayım dedi. Bu geleneklerimize aykırı... O nedenle bu durum, hanesine eksi olarak yazıldı.”

AKŞENER VE ÖRS
Meral Akşener’in zamansız ve alâkasız bir şekilde futbol konusuna girmesinin yanlışlığı bir kenara dursun biz Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ten açıklama bekledik.

MHP’den büyükşehir adayı olduğu dönemde Bahçeli’nin benzer nitelikte açıklamalarının ardından “Trabzon’a geldiğinde bordo mavi kaşkol takmayacağım.” çıkışını yapabilen Sayın Örs, vekil seçildikten sonra böyle bir duruşu anlaşılıyor ki sergilemeyecek konuma geçmiş.

Geçmekten de ziyade daha önce hiçbir vakit karşılaşmadığımız şekilde Milletvekili Örs, telefonumuza bakmamıştır. Daha sonra da telefonunu kapatmıştır.

Anlaşılan o ki Sayın Örs, vaziyetten kaçmaktadır. Ancak bu profesyonelce değil, ayrıca hiç de şık değil. Doğru ya da eğri, destekleyici ya da eleştirici bir açıklama yapmak; bu durumdan çok daha evlâdır. Durum şişi ya da kebabı yakma arasında tercih yapma noktasındadır. Bilesiniz.