Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütünde yaklaşan yerel seçimler öncesinde herkesin aklında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nda kim aday gösterilecek sorusu var.

Aday olmaları beklenen partinin önde gelen isimleri ise Büyükşehir’e aday olmayacaklarını dile getirdiler.

CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, hedefinde genel başkanlık olduğu için Büyükşehir’e aday olmayı düşünmediğini geçtiğimiz aylarda dile getirmişti.

Pekşen’i ikna etme konusunda Genel Merkez ve il örgütü başarılı olabilir mi bekleyip göreceğiz

CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu ise kesin bir dille ‘Adaylık için kimse kapımı çalmasın’ diyerek aday olmayacağını ifade etti.

Yine partinin önde gelen isimlerinden ismi de sıkça Büyükşehir adaylığı için ön plana çıkan Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin de belediye başkan adayı olmayacağını söyledi.

Hem Pekşen hem Canalioğlu hem de Şahin, CHP Trabzon için güçlü ve önemli isimler.

Ancak üçü de net şekilde adaylık düşünmediklerini dile getirdi.

Bu durumda CHP Trabzon’da Büyükşehir’e aday kim olacak sorusu sorulmaya başlandı.

2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir’e aday olmasına kesin gözüyle bakılan ancak il örgütünün sonradan Canalioğlu ismi üzerinde karar kılması üzerine KTÜ’lü akademisyen Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu isminden vazgeçilmişti.

Çuhadaroğlu’nun ismi tekrar parti içerisinde konuşulmaya başlandı. Ancak Çuhadaroğlu’nun gönül kırgınlığı var. Bazı partililer, Çuhadaroğlu’nun tekrar adaylığı düşünmediğini dile getiriyorlar.

Büyükşehir için Celil Hekimoğlu’nun da ismi tekrar ön planda. Öyle ki en güçlü adayın da Hekimoğlu olduğu iddia ediliyor. İddialara göre partinin önde gelen isimlerinin de ortak adayının Hekimoğlu olduğu konuşuluyor.

Çünkü Hekimoğlu, Trabzon’da tüm partililerin sevdiği herkes tarafından kabul gören bir isim. Her kesimden oy alabilecek potansiyeli var. Bu yüzden CHP’nin önde gelen isimlerinin Hekimoğlu ile görüşmeye devam ettikleri ileri sürülüyor.

CHP’de partinin duayen isimleri de Büyükşehir adayının kesinlikle Trabzon’dan olması gerektiğini, şehrin sorunlarını bilen, herkesin benimsediği birinin aday gösterilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Duayenlerin işaret ettiği isim de Hekimoğlu’nu gösteriyor. Ama Hekimoğlu’nu partililer dillendirmeye devam etse de Hekimoğlu adaylığı kabul eder mi orası tam bir muamma.

Hekimoğlu, daha önce siyasete girmeyeceğini söylemişti ama siyasette yarın ne olacağı hiç belli olmaz.

Şu bir gerçek ki eğer CHP Trabzon’da güçlü ve etkili bir ismi Büyükşehir Trabzon’a aday gösteremezse sandıkta işi çok zor olur.

Bu arada CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için Gürsel Özgür’ün ismi ön planda.

Özgür de partililer ile görüşmelerini sürdürüyor.