Son zamanlarda kamuoyunda CHP’nin gerek geçmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde gerekse muhtemel Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’ye yakınlaşıp onlardan oy potansiyeli olarak destek beklediği dillendirilmektedir.
Siyaset mekanizması çalıştığı zaman ne yazık ki kimin eli kimin cebinde belli olmuyor. İşin içerisine bir de siyasi ikballerle hırs ta karıştığı zaman hiç kimsenin gözünde vatan, millet ve devlet menfaati de önem teşkil etmiyor.  Şimdi bu denli beklenti içinde olduğu farz edilen CHP gerçekten böyle bir beklenti içinde ise ne alır ne verir?
Önce burada oy potansiyeli desteğinin gayesine bir bakmak gerekir. Gaye sanırım “AKP hükümetini yıkmak.”
Tamam, yani niyette yapmak yerine yıkmak var. Farz edelim ki bu destek yeterli oldu AKP hükümeti 2023’te yıkıldı.
Peki yerine ne ikame edeceğinizin hesabını yaptınız mı?
Çünkü bir şeyi yıkmak işi halletmiyor, sonrası ve sonrasında ne alacak ne vereceksin. Bana göre HDP’ye olmadık tavizler verecek. Peki HDP’nin vasfı belli mi? Evet, TC’ni yıkmak en azından bölüp kendilerine göre Ermenistan, İsrail ve Batı kuklası bir devlet(!) kurmak.
Eee, CHP bu niyetleri belli olan bir guruptan destek alıpta eskaza hükümet olursa bu niyeti sineye çekecek mi?
Böyle bir sorunun cevabını vermek her akil insanın harcı değil.
Tabii seçim dediğiniz devire henüz dört yıl gibi uzun bir zaman var.
Bu zaman içerisinde neler olacağını kimse tahmin edemez. Bir kez böyle bir niyet meydan bulduğu anda CHP içinde Atatürkçü, milletini, devletini vatanını seven gurup böyle bir niyete “AKP yıkılsında ne olursa olsun” kavlince destek verir mi? Bana göre vermez. Yani bu köprü geçişindeCHP muhtemel HDP desteğine muadil kendi içinden vatansever oyları kaybeder. Neticede “Ettiği hayır ürküttüğü kurbağaya değmez.”
Ha bu kayan oylar nereye gider? Farz edin ki İYİ Parti’ye gitti. Peki bu durmda İYİ Parti’den CHP desteği dolayısı ile ayrılan potansiyel ne olur? Bence yine “yuvaya dönüşü gösterir.” Sizin anlayacağınız CHP’nin muhtemel bir HDP desteğinin yine AKP karşıtlığına bir faydası olmayacak.
Burada önemli olan bu dört yıllık zaman içerisinde AKP hükümetinin piyasa göstergesi, vatandaşın işsizlik, geçimsizlik derdine derman potansiyeli, dış siyasette Irak ve Suriye zorunlu harekâtlarındaki sonuçların içeriye olan yansıması ne olur?
Meselesine bakacağız.
Sonuç itibarı ile asla bir Türkiye partisi olamamış bir HDP’ye CHP tarafından sempati gösterilmesinin hiçbir gereği ve kıymeti harbiyesi olmayacağından esas itibarı ile ülkenin refahı ve huzuru için projelerini üretip halka arz ederek hükümetin açıklarından yana puan toplaması seçeneği daha milli ve akılcıdır. Yoksa salt niyet olarak “AKP hükümetini yıkmak” gibi bir niyetle yola çıkmak hiçbirine fayda sağlamayacaktır.