Geçen haftaki yazımın başlığı ‘Disiplin’di. Bu haftaki yazımın başlığı ise Ciddiyet-Sorumluluk. Başlıklarımın bunların olması bir tesadüf değildir, gerçektir. İnsanlar ne iş yaparlarsa yapsınlar eğer bu üç kelimeyi gerçekleştiremiyorlarsa yaptıkları işlerde başarılı olmaları mümkün değildir. Çünkü bu üç kelime hayatın gerçekleridir.

İşte Trabzonspor’da sezon başından itibaren bu üç kelimeye uymayanlar ya da uymak istemeyenlerle yollar bir şekilde ayrıldı. Trabzonspor için geçerli ‘benim görüşüme göre’ bu üç kelimeye uyanlarla, uyumlu bir şekilde yola emin adımlarla devam ediliyor.

Bu yola devam ederken alt yapıdan birer birer üst yapıya bu üç kelimeyi özümseyerek gelen gençlerde katılınca öz Trabzonspor yaratılmaya başlandı. Kimdi bu gençler. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Batuhan Artaslan, Murat Cem Akpınar ve Berkay Sefa Kara. Bu isimlerin hepsi alttan gelecek diğer oyunculara kapıyı araladılar. Bu üç kelimeyi yerine getirmek için çalışmalarıyla hedefleri büyük olanlar hayatlarında daima hep ama hep öne çıkmışlardır. Trabzon camiasının başarılı olmamasının başlıca sebepleri rahat olmadıkları, hep sıkıntılarla mücadele vermeleridir. Bunlarında üstesinden başkan ve yönetim kurulu üyeleri büyük bir mücadeleyle gelmeye çalışmaktadır.

Trabzonspor takımında artık kazanma alışkanlığı da oturdu. Öne geçseler de geriye düşseler de maçı kazanıyorlar. Sezona baktığımızda Trabzonspor’un üst ve alt yapılarında oynayan oyuncuların A Milli takımda başlayıp U14 Milli takımına kadar gitmeleri de işin farklı bir motive şeklidir. Trabzonspor kadrolarında bulunan oyuncuların iştahlı, arzulu olmaları da farklı bir motivasyon şeklidir.

‘Sorumluluk’; kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, mesuliyet duymasıdır.

Bunları bünyesinde hisseden, kendinde bunları toplayan kişiler her zaman için doğru yoldadırlar. İşte bu sezonki Trabzonspor’da bunlar fazlasıyla var ve her hafta da üstüne koyarak devam ediyor.

Bir paragrafta her hafta bahsettiğim, sevdiğim, değer verdiğim, adam gibi adam Teknik Direktör Ünal Karaman, Hüseyin Hoca, Ümit hoca, Metin hoca gibi çalışkan insanlara bravo alkışlar. Maddiyatı hiç öne çıkarmadan, maneviyatı yalnız ve yalnız Trabzonspor’un başarısı için çalıştıklarından ötürü. Aynı zamanda mesleğini de düşünerek hem yabancı hem Türk oyunculara örnek olduğunuzdan dolayı Teşekkürler arkadaşlar. Sizleri gönülden tebrik ediyorum.