Bu vakte kadarki emniyet müdürü imajlarını hafızanızdan silin. Çünkü Trabzon’a yeni atanan Emniyet Müdürü hepsinden çok farklı bir isim. Gerek duruşu gerek giyimi gerek çalışkanlığı gerek toplumu okuma yeteneği gerekse dinamizmi... Evet, Sayın Metin Alper’den söz ediyoruz. Bu denli izlenimi yalnızca bir görüşmeden ve bu vakte değin ziyaret kabullerinden ve verdiği mesajlardan edindik.

Dün gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Selahattin Özcan’la birlikte kısa süre önce Trabzon’a atanan Emniyet Müdürü Metin Alper’i ziyaret ettik. Ziyaretimiz “hayırlı olsun”dan öte kendisinin Trabzon’a dair duygu ve düşüncelerini öğrenmekti. “Hayırlı olsun” dedikten hemen sonra Trabzon’u ve kendisinin yeni görevini konuşmaya başladık. Konuşmamızın ayrıntılarını röportajımızdan okuyabilirsiniz. Biz burada izlenimlerimizi aktarmak istiyoruz.

Sayın Müdür görevinde 20 günü henüz yeni aştı. Ancak buna rağmen biz kendisinden kısa sürede Trabzon’a dair önemli bir hâkimiyet gözlemledik. Onun Trabzon’un asayişiyle ilgili temel sorunları, trafikle ilgili yaşadığı sıkıntıları ve toplumun beklentilerini hızlıca kavrayıp çözüm önerilerini şimdiden keşfettiğini gözlemledik. Sıradaysa bunları uygulamak var.

Müdür Bey’de fark ettiğimiz önemli ayrıntılardan biri de kararlılık yönünün güçlü olması. İfade ettiğimiz uygulama kısmını da bu kararlılıkla hayata geçireceği şimdiden belli oluyor. Önemle vurguladığı noktalardan biri de polisin görünür olması. Toplumla iç içe, toplumun polise ulaşma noktasında sıkıntı yaşamayacağı bir sistemi öngörüyor. Bunu bu zamana kadar da hissettirdiğini zaten kamuoyu rahatlıkla gözlemleyebilir.

En merak ettiğimiz ayrıntılardan biri, dikkatimizi çeken makama kamuflajla gidip bu şekilde görev yapması. Nedenini sorduk. Üniformayı sevdiğini, özel harekât geçmişi dolayısıyla üniformanın özel yeri olduğunu söyledi. Ancak hepsinden öte dinamizmin sembolü olarak üniforma giydiğini söyledi. “Trabzon için makamda oturup sadece ziyaret kabul eden bir emniyet müdürü değil de tam tersi alanda görev yapmaya hazır bir görüntü vermek istedim.” diyerek en önemli mesajını da verdi.

Kendisine “Trabzon rahat bir yerdir.” diyenlerin aksine o “Ben buraya rahat etmeye gelmedim. Ben insanları rahat ettirmeye geldim. Benim hedefim Trabzon halkının rahat etmesidir.” diyor. Başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. Tekrar Trabzon’umuza hayırlı olsun.

Saygılarımla...