Sahasında Göztepe’yi ağırlayan Trabzonspor oyuna başladığı andan itibaren oyunu Göztepe’nin sahasına yıkmakta zorlanmadı. Daha doğrusu kazanmak için her şeyi yapmaya çalışırken bir an önce de gole yanaşma arzusu içindeki takım Trabzonspor’du.

Kendi oyun kurgusu içerisinde yapamadığı başaramadığı tek şey rakip sahada pozisyon üretemedi. Göztepe kendi sahasında 8 kişiyle alan savunması yaparken bir türlü bu bloğu geçemedi. Göztepe’ye bakıldığında oyunu kendi sahasında kabullenip 3-4 kişiyle atak geliştirirken etkili geldiler. Bir kademe hatasından da golü bulunca tabi ki direncine direnç kattı. İlk yarı Nwakaeme’yi iki adamla markaja alan Göztepe geldiği anlarda hatasız pozisyon ürettiler. Sonucunda Trabzonspor son 20 dakikada bir de oyunu orta alanda sıkıştırınca ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı.

Her maç zor derken küme düşme mücadelesi veren takımların dirençleri daima önde olur. Ünal Karaman maçı döndürme adına Kamil Ahmet ve Avdijaj değişikliği ile ikinci yarıya başlarken iki takım da açık futbol tercih edince oyunun temposu birden yükseldi. İki takım da bir o kalede bir bu kalede pozisyon bulurken Göztepe defansının da hatasız oynadığını belirtmek isterim.

Onun adı Fırat Aydınus. Bence Sörloth’un pozisyonu yüzde yüz penaltıydı. Ama VAR’a bile gitmeyi gerek görmedi. Trabzonspor Göztepe’yi hataya zorlayacakken, Göztepe yerinde paslarla Trabzonspor’u hataya zorlayan takımdı. Şuursuz atılan uzun toplar pas hataları derken Göztepe böyle bir zamanda Trabzonspor’a acı fren yaptıran takım oldu. Yakaladığımız pozisyonlar yok değildi. Onları da gole çeviremeyince Bordo-Mavililer bence 3 altın puanı kaybetti. Çünkü şampiyonluk yolunda rakibi Göztepe değildi.