Covid-19 corona virüsünün çok etkili olduğu aylardır anlatılmakta evde kalın çağrısıyla kimlerin hiç dışarı çıkmama konusunda devamlı bilgi verildiği halde maalesef uygulama yapılmamaktadır, işini yapanlara da maalesef engel  olunmakta.

Bizim kurallara uymama gibi bir rahatsızlığımız var. Biri kişinin birçok kişiye bulaştırdığı bilinmekte olduğu halde uyulmamaya devam edilmekte.

Ne yazık ki uyanların da haklarına müdahale edilmiş olunuyor.

Maske ve eldiven şart olduğu halde buna uyanlar az sınırda!

Temizlik kuralarına uymayan hijyenli olmak zorunlu. Bunun yanı sıra corona virüsü olmasa bile temizlik kurallarına kendimize ve karşımızdaki insanlara saygı yönünden temiz olmamız şarttır.

Temizliğe alışkın olsaydık şimdi zorluk çekmezdik, temizlik şartları dinimiz gereği ve sonrası ailede başlar bunun lüksü yoktur.

Sabun ve su bu kadar ekonomisi yetersiz veya zaman ayırmadığım diye söz konusu olamaz. Sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Herkes sorumlu olduğu işi yapmalı.

Eğer ki personel çalışıyorsa onun amiri de evinde oturmamalı. İşinde olmalı ki  üst makamlar kısıtlı da olsa sahalarda ufak nokta atışlar yapıp onlara varlıklarını hissettirmeleri ve yaşlıları yakından incelemeleri gerektiğini düşünüyorum. Korunaklı bir şekilde küçük ziyaret şeklinde olmalı. Evde kalmaları gerekenler de evlerinden çıkmamaları ve kuralara riayet etmeleri bazı kişilerinde sosyal medyada çağrı yapmasına gerek yok bilakis yerinde incelemeli ya da telefon açmalı. Nokta atışlar yapılmalı, herkes işinin hakkını vermeli.

Sağlıkçılarımız bu dönemde çok yoğun çalışarak üst kademeden alt kademeye kadar göz ardı edilmeden hepsine ayrım yapmadan mutlaka bir güzellik yapılmalı. Coronayı fes etmek için ona karşı mücadelemizi yerine getirip önemli bir işimiz olmadıkça evde kalalım.

Temiz bir dünya için insan ayrımı yapmadan zenginlik, yoksulluk sınırı olmadan bu dünyadan giderken herkes sadece bir kefenle gidecek bunu unutmayalım.