Şu maçlar olmayınca spor yazarlığı yapmak ne kadar zor biliyormusunuz? Maçtan sonra döşen yavrum döşen. İyi taraftan  bakarsan bir sürü iyi, yok kafan bozuksa  o kadar çok bozuk şey var ki, yaz yavrum yaz. Konu bulmak, fakat uygun ve de kamu oyunu bilgilendirecek konular gerek. Öyle ye “Bizim de bu memlekete aynen bir faydamız olsun” demek istedim…düşünürken, bir de ne göreyim Haluk ŞAHİN gazetemize beyanat vermiş “ÇÖZÜM ALT YAPI’DA”.

Hoppalaaa. Yahu gülüm Haluk, biz bu meseleyi anlata anlata ömrümüz geçti, sen bu işleri bilen bir delikanlısın. Amma, yine de hoş, bir gerçeği dile getirdi Haluk ŞAHİN. Haluk Şahin benim Yomraspor’dan futbolcumdur. Nahiv, teknik, topu çok iyi kullanan biraz ürkek idmanlarda topu dantele dokurdu. Futbolu iyi bilir, ama bildiğini maçlara yansıtamadı. Neyse biraz nostalji yaptık. Bu konu kıtlığında ona kenardan kıyıdan sataştım bilirim bana darılmaz. Sevdiğimi de bilir, fakat huyum bu ne yaparsın. Ha, şimdi gelelim konunun diğer yüzüne. “Çözüm Alt yapı’da” dedi de. Şimdi ona bir soru?

Halukçuğum “Alt yapı deyince  sadece futbolcular mı aklınıza geliyor?”. Bunların cevabını beraberce  irdeleyelim isterseniz. Alt yapı deyince “Futbolcu adayları diyelim ve de bunları hazırlayan hocalar” dır. Peki bu alt yapı programını yapan kim? Alt yapı faal sorumlusu değil mi? Peki dediğin doğru. Hem de “İthal değil ihraç” mantığın da doğru. Ama doğru şeyleri yanlışlarla yapmak mümkün mü? Bana cevap verin. Hamit CİHAN(!), futbolun neresinde var? Futbolla ne alakası var? Futbol bilgisi ne? Ha, diyeceksiniz ki “Trabzon’da herkes futbolu bilir” O işi geçin. Hamit Cihan beden eğitimi öğretmenidir tek vasfı KTÜ’ de kırk yılda Doçent olması. Futbol adına hiçbir vasfı yoktur. Bununla sen nasıl altyapı organize edersin? Orayı güya…güya dershaneye çevirmekle bu iş olmaz. Hamit delikanlı ise gelsin bu işi benimle tartışsın..delikanlı ise medeni cesareti varsa. Bir de 80 küsür yaşında bir adamı başlarına geçirmişsiniz ve alt yapıda ne kadar yetişmiş hoca var ise sırf Sadi TEKELİOĞLU’na düşmanlığı yüzünden hepsini berhava et,  sonra da Hamit beyimiz “Beş yıl sonra’ya” gün versin.

E peki şimdi futbolun içinden gelen Trabzonspor futbol şube sorumlusu olan Haluk Şahin’e de soruyorum. Sen altyapı faaliyetinin süreklilik istediğini biliyorsun. Pekiii..bu yapıyı niye dağıttırdın sizin sinyorunuz(!) oraya Hamit’i resen atayıp beden eğitimi öğretmenleri ile part-time faaliyet gösterip alt yapıda futbolcu yetiştirecek öyle mi? Yönetimde bir delikanlı varsa gelsin bu işi bana izah etsin. Halukcuğum; Yaptığınız iş baştan aşağı yanlış, kurulan yapı hırs, kin,  gareze,  siyasi  görüşe ve Özkan’ın Marksist ideolojisine  dayalı kadro onun “egotik” arzuları ile zevk için kurulmuş bir yapı. Böyle bir yapı ile senin o güzel fikir ve temenninin icra safhasına dökülmesi asla mümkün değildir. “Dost acı söyler ama doğru söyler”. Sevgilerimle.