Cumhuriyet Halk Partisi’nde hem partinin kendisi hem de ülkemiz için çok önemli bir kongre süreci var. Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre takvimi 14 Aralık’ta yöremizin önemli ilçelerinden biri olan Beşikdüzü’nde başlıyor. Yönetime gelecek arkadaşlarımız yeni bir heyecan ve azimle görev yapacaklar. Şimdiden başarılar diliyorum. CHP, ülkemiz adına oldukça önemli belki de erken düşünülen seçimlere hazırlık için ilçe ve il kongrelerini tamamlayarak büyük kongreye hazırlanıyor.

Beşikdüzü, yıllarca siyasi ve ekonomik olarak sömürülüyor düşüncesinde iddialarımız devam etmektedir. Trabzon geneline baktığımızda doğu ilçeler ile batı ilçeler arasında hizmet anlayışının büyük farklılığını görebiliyoruz.

Beşikdüzü’ ne, yeteri kadar siyasi destek verilmediği gibi bu güzel ilçemizden beklentilerin bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ise siyasi gelişmelere damga vurabilecek siyasi kadroların en iyisini çıkararak il yönetiminde söz sahibi olmak için uğraş verilmeliler. Bu nedenle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ilçedeki önemi bir hayli fazla! Çünkü Beşikdüzü, toprağa can verenlerin diyarında karanlığa mum yakanların torunlarının memleketidir. Trabzon’da cumhuriyetin yıkılmaz kalesinde al bayrağı sallayan devrimcilerin ilçesidir. Trabzon’da güneş Beşikdüzü’nden doğar horan dik oynanır.

Demokrasiye inanan bir partide liste yarışlarını hiçbir zaman tasvip etmem. Ancak, Beşikdüzü liste yarışlarına hizmet yarışı olarak bakmaktadır. Genel olarak güçlü yönetimler inançlı örgütlerden oluşur. O zaman yönetimi seçecek arkadaşlarımıza da oldukça büyük sorumluluklar düşüyor. Üyelerimizin desteği ile sorgulayan bir yönetim anlayışı hâkim olmalıdır. Çünkü ülkemizin düştüğü ekonomik ve siyasi çıkmazların karşısında Cumhuriyet Halk Partisi kayıtsız kalamaz ve kalmamalıdır.

O nedenle deneyimli arkadaşlarımızın sorgulayan yönetim oluşturmasını beklemek haklı düşüncelerimizdir. Şu hiç unutulmamalıdır: Umut her zaman vardır. Ulu Önder’imiz İstiklal Savaşı’nda bile hiçbir zaman umutsuzluğa düşmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak alınacak sorumluluk aynı zamanda halkımızın sorunudur. Çocuklarımızın geleceğidir. Torunlarımızın geleceğidir. Hiç ayrıştırmadan insanca yaşamanın teminatıdır.

Tekrar arkadaşımıza başarılar dilerken, Beşikdüzü’nün beklentilerinin takipçisi olunacağından da şüphemiz yoktur.