Yeni sezon öncesinde kamp çalışmalarını Slovenya’nın Kranjski Gora kasabasında sürdüren Trabzonspor, ilk hazırlık maçında Slovenya 1. Lig ekiplerinden NK Triglav Kranj ile karşılaştı.

Geçen sezon ligi Play-Out potasında bitiren ve ligde tutunan Mavi-Beyazlı ekip karşısında sahaya genç ağırlıklı bir kadro ile çıkan Fırtına, futboluyla geçer not aldı.

 Bu tür maçlarda skordan çok oynanan oyunun daha önemi olduğunu hatırlatmamıza gerek yok sanırım. Zaten Ünal Hoca da galibiyetten çok genç oyuncuların sahada özverili ve hırslı oluşlarından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Maçta oyuncular hakkında mini yorum yapmak istersek, kaleci Uğurcan’ın defansla olan iletişimi oldukça iyiydi. Önünde oynayan oyuncuları devamlı uyarması onun için artıydı. Büyük sorun yaşanan stoper bölgesinde görev alan Hüseyin Türkmen’i çok beğendim. Topu kazandıktan sonra oyun kurması oldukça önemli. Ali Han Tunçer’in, bir asist ve bir de penaltı yaptırarak skora büyük katkı sağlamasına rağmen eksiklerinin olduğunu görmemezlikten gelemeyiz. Orta alanda Yüksel’in performansı da oldukça iyiydi. Cafer Tosun’un kendine bakması lazım. Ondan çok şey bekliyoruz. İstediğimiz Cafer bu değil. Muhammet Beşir’i sahada göremedim. Çok umutlu olduğum futbolcular arasında. Umarım daha çok çalışır. Rodallega’nın şık golü, Ibanez’in penaltısıyla sahadan 2-0 galip ayrılan Fırtına, hazırlık maçlarına galibiyetle başlamış oldu. Ancak skora kimse bakmasın. Bu takım çok daha iyi bir görüntü vermeliydi. Umarım bundan sonraki maçlarda skordan çok oynanan etkili futbolu konuşuruz.

 Kalın sağlıcakla…