Ortahisar Belediyesi, halkın yollarını masalarıyla işgal eden işletmelere acımadı ve cezayı kesti. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Daha çok para kazanma hırsıyla kaldırım ve meydanlara üç-beş masa atarak haksız bir şekilde vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir iş yerine, asla müsamaha göstermeyeceğiz.” dedi.

Kesilen cezaları da bu kararlılığı da tebrik edelim. Demokrasinin en zayıf noktalarından biri bu ne yazık ki... Seçilmek gibi bir kaygı var. Seçenlere yaptırım uygulamaktan çoğu yönetici kaçınıyor. Hâliyle yanlışlar böyle vücut buluyor. O nedenle doğru adımları takdir etmek gerekir.

Bir de ne yazık ki masa atmanın ötesinde simsarlık var. Yoldan geçerken “buyurun, buyurun, buyurun” demeleri yetmezmiş gibi bir de önünüze geçiyorlar! İnsanı yürüdüğü yoldan bezdiriyorlar. Bunu bize 1 yapıyorlarsa turiste 10 yapıyorlar emin olun.

Ortahisar Belediyesinin de Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de bu konuyla ilgilenmesi için dikkatlerine sunmak isteriz.

GURUR VE TEŞEKKÜR
Sonnokta gazetesi yeni sezona hızlı bir şekilde girerek kent gündemini ne kadar yakından takip ettiğini ve edebileceğini okurlarına ve kamuoyuna kısa sürede kanıtladı.

Trabzon’un en önemli sorunlarını önce işleyebilme ve özgün yorumlama kabiliyetiyle takdirleri bir kez daha üzerinde topladı. Ayrıca farklı alanlarda uzman, şehrin sorunlarını bilen ve dile getiren güçlü yazar kadrosu Sonnokta’nın en büyük farkı oldu.

Yaz ayıyla birlikte başlayan “tatil havasını” erkenden üzerinden atarak gündemi belirleyen yayın organı olarak öne çıktı.

Bunu biz değil; karşılaştığımız okurlarımız, siyasetin, sivil toplumun bizzat içindeki kamuoyu temsilcileri ve bazı meslektaşlarımız söyledi.

Biz de gurur duyduk. Hepsine bu vesileyle teşekkür etmek istiyoruz.

Gazetemizin ‘Bölgenin en özgür ve güçlü sesi’ sloganını hak edecek çalışmalara imza atmaktan feragat etmeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.

Saygılarımla.