Maç öncesi yayıncı kuruluş ile söyleşisinde Trabzonspor Teknik Direktörü Kazım Ersun Yanal,

Kendisine sorulan soruyu “ yeni takım oluşturma çabalarımız sürüyor” şeklinde  yanıtladı.

3.dönem Trabzonspor görevine geldiği tarihten beri aynı söylemi dile getirmesi aslında kendi yetersizliğini açıklamasından başka bir şey değildi.

Göreve başladığından beri hem Kazım Ersun Yanal hem de başkan Muharrem Usta’nın sıklıka dile getirdiği bu söylemler ile takımın geldiği durum ortada.

Ligin en az (8) gol atan takımına ilk  45 dakikada 3 gol yapma fırsatı veriliyorsa, takım olunmadığının da göstergesidir. O halde takım nasıl olunur,nasıl savunma yapılır,nasıl hücum yapılır sorularına yanıt verebilecek ve bu yanıtları oyun alanına taşıyacak bir teknik kadro ve yönetime  fırsat verilmelidir.

Bun yapacak da sayın başkan Muharrem Usta’dır.

Maçın kritiğine gelince. KEY’in  savunma dörtlüsünü belirleme becerisini hala gösteremediği bu maç kadrosu ile bir kez daha görüldü.

 Alındığı günden beri KEY’ın vazgeçilmezi olan Emmanuel Mas bu kez oyun alanında değil yedek kulübesinde yer aldı.Yerine oynayan Hubacan farklı olumlu bir katkı sağlayamadı.

Pereria’nın geri oynama alışkanlığı, olabilecek hücum organizasyonlarında Akhisarspor’un savunmada yerleşmesine olanak tanıdı.

Özellikle, takımın yenik olduğu sürece oyun temposunu artırmak için Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı’dan başkasının çabası olmadı.

KEY geçen haftalarda oyuna dahil olduktan sonra sonucu Takım adına değiştiren Hugo’yu oyun almak için neden 60 dakika beklediğinin açıklanması gereken bir soru.

Hatta oyuna Hugo ile başlaması gerekirken sahada gezinen Burak Yılmaz’a neden bu denli hoşgörü ile yaklaşılıyor.

Futbol tarihimizde kara bir leke olarak yer alacak bu yenilgiyi hazırlayanlar bir an önce sorumluluklarının gereğini yerine getirmelidir.

Trabzon futbol aklı ile dalga geçmek hiç kimsenin haddi değildir.