AK Parti’de bu damatlar meselesinin yarattığı derin kırıklar henüz tamir edilmiş değil. Biz, FETÖ’nün özellikle damatlar üstünden Ak Parti'yi kilitlemek gibi şeytani bir yolun karo taşlarını bilerek döşediğini biliyoruz.

FETÖ’nün evveliyatına baktığımızda çok kirli bir maziden geldiğini görüyoruz. Lakin bu maziye rağmen özellikle memleket içinde yerleşmiş ecnebi istihbarat örgütlerinin kamufle etmesiyle engelleri engelsiz geçtiğini de kimse yadsıyamaz.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ’nün derin kirli köklerden geldiğini teyit ederek, en zarar verici güce de kendi dönemlerinde ulaştığını inkâr etmedi. Bu tespit aslında ilk kez bir devlet başkanının ağzından duyulan hakiki itiraflardı. Böylesine net bir özeleştiri yapılması aynı zamanda çarenin de nerede olduğunu gösteren emareler barındırıyordu. Nitekim Cumhurbaşkanı'nın bu özeleştirisindeki hikmetli yolu ilk gören Dr. Devlet Bahçeli oldu. Geçmişteki ağır eleştirilere bir sünger çekti. Zira bu rücudaki gayesi bu beladan kurtulmanın Sayın Erdoğan'la olacağına inanmasıydı.

***

Neyse biz halen devam eden damatlar meselesine bir göz atalım. Başta Bülent Arınç’ın damadı aklımıza geliyor. Halen tutuksuz yargılanıyor. Arınç, “çok temiz bir insan” olduğunu ifade etse de devletin içinde başka odaklardan emir alma gibi asla affı olmayan bir yapıya teşne olduğunu o da inkâr etmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye eski başkanı Kadir Topbaş’ın damadı da halen yargının kıskacında. Yargıya bir ara müdahale edildiyse de daha sonra gelen tepkiler üzerine bundan dönüldü. Bu damatlar üstünden bu örgüt ne büyük ihaleler götürmüştür, kim bilir!

Bir de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın damadı var. Bu konuda bana Osman Demirkır ağabeyin attığı bir bilgiye göre...

Central Hospital Hastanesi İstanbul’da...

FETÖ’den el konulmuş...

Sahibi Sinan Yıldırım...

FETÖ suçlusu olarak yurt dışına kaçmış...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın damadı.

TMSF'nin el koyduğu hastaneye bir kayyum atandı. Yılmaz Şener atanan kayyum... Ne var bunda diyeceksiniz... Yılmaz Şener ise İsmail Kahraman'ın ağabeyinin damadı...

***

Böyle bir manzarayı ne devletimiz, ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de bu millet hak ediyor. Dedik ya damatlar meselesi ciddi mesele. Bir de medyaya yansımamış damatlar var. FETÖ temizlenecekse bu tür yakınlıkları kullanmaya teşne bir örgütün tamamen uzağında olanlar koltuklara getirilmelidir.

Bakınız Dr. Devlet Bahçeli'nin tavrı herkese bir yol haritası olabilir. 7 Haziran'da kendisine Kılıçdaroğlu tarafından kirli bir kimyaya dayansa da başbakanlık teklif edildi. Bahçeli asaletin köşkünden haykıran bir sesle ‘seçim’ dedi. Sonra 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadı bu millet. Bahçeli yeniden sahneye çıktı ve devletin yanında sahne aldı. Ardından Türkiye'nin güçlü yönetime geçmesinin kapılarını açtı. Cumhur İttifakı ile de kader birliğine geçildi. Eğer bu süreç Sayın Cumhurbaşkanı'nın Reisliği ile hitam bulursa FETÖ’nün damatları da damarları da kurutulmalıdır.

Köprüyü geçene kadar ayıya dayı denmesini o zaman anlayabiliriz!