Memlekette sanki dertler bitmiş, terör melaneti kurutulmuş, FETÖ'nün tahribatı berhava edilmiş de sıra dekont meselesine gelmiş.

Moda deyimle zamanlama manidar.

Amerika, Türk devletini yargı masasında mahküm etmek için gemileri yaktığı bir vasatta banka hesapları gibi tali bir meseleyi ülkenin gündemine getirmek zamanlama açısından isabetli bir siyasi hamle saylabilir mi?

Bence CHP asla bu yöntemle Türk milletinin teveccühünü kazanamaz. Hele mesele "fos" çıkarsa o zaman Tayyip Erdoğan'ın istediği iklim kendiliğinden oluşmuş olur.

"Kötü komşu insanı mal sahibi yapar" derler ya bu CHP Tayyip Erdoğan'ı Başkan yapmak için bütün zemini kendi elleriyle inşa ediyor anlaşılan.

Bir iddia ortaya atıldığında "kim, ne zaman, nereden, nereye, ne kadar, kimlerle, niçin" gibi soruların hepsine iddia sahibi bir çırpıda cevap verecek konumda olacak. Öyle "saldım ortaya tutarsa tutar tutmazsa iz bırakır" anlayışıyla bu işler yürümez. Bumerang gibi döner atanın işini bitirir.

Açıkça yazmaktan imtina etmiyorum. Bana göre Baykal hile yoluyla koltuğundan uzaklaştırıldığı günden beri CHP'nin Genel Başkanlık makamı boştur. Tam dokuz seçimde bir arpa boyu yol kat edemeyen bu yönetim devam ettiği sürece de o koltuğun dolacağı kanaatinde değilim.

CHP, Atatürk'ten sonra adında halk bulunan ama halk yerine aristokrat bir tavır sergileyen yapıya büründü. Bu illeti bir türlü üstünden atamıyor. Gün geldi milletin kültür değerleiyle çatışıldı, gün geldi inanç değerleriyle gün geldi kadim geçmişiyle savaşıldı. Halk bütün bunları hafıza kartına kaydettiği için CHP'nin en pragmatik yaklaşımlarını bile arızalı buluyor. Hele milletin değer verdiklerini katakulli ile değersizleştirme anlayışına asla rıza göstermeyeceğini bilmemek en hafif tabirle cehalettir.

Amerika'nın Afganistan'a gönderilen eski elçisi John Bass'ın marifetli elleriyle teslim ettiği belgeler ile ameliyata kalkışmak neşteri acıların çocuğu gibi kendi vücuduna saplamak anlamına gelir. Kimsenin dikkatini çekmedi belki ama elçi veda ziyaretlerinde en son Kılıçdaroğlu'na uğramıştı. Anlayacağınız "Şeytanla görüşen melekten haber veremez".

Memleket terörle boğuşurken, devletimize ABD'de sehpa kurulmuşken ve nice akıbeti belli olmayan problemlerle boğuşurken yırtık fistandan çıka çıka bu dekontlar mı çıktı. Nedir ne değildir bilmem ama zamanlama açısından bu hamle akamete uğramaya mahkümdur.

Demek ki zamanlamalı gelmeyenin zamanlamalı hamle yapma yeteneği de olmuyor.