Ligin ikinci yarısının ilk maçına derbiyle başlamak..  Bana göre son zamanlarda izlediğim en iyi Trabzon derbisiydi. Yüksek tansiyon, kırmızı kartlar, kaçan penaltı ve bir çok direkten dönen toplar.. 

Maçın heyecanından önce her iki takımın ligde ki pozisyonuna gelirsek hem Bahçecikspor’un hem de Arsinspor’un kesinlikle galibiyetle ayrılması gerek bir karşılaşmaydı. Bahçecikspor galip gelse ligde kalma adına umutları daha fazla yeşerecekken, Arsinspor galip gelse üst sıralar adına iyi bir galibiyet olacaktı. 

Derbiyi biraz daha önemli kılan olay ise aynı şehirde bulunan takımlarının birbiriyle olan rekabetiydi. Malum BAL statüsü.. 

Kimine göre doğru kimine göre yanlış bir statü. Bir yandan rakiplerinle mücadele ediyorsun, bir yandan da Trabzon takımlarınla. O kadar para harcıyorsun birçok oyuncu alıyorsun, fakat şehrinin takımlarının fazlalığı nedeniyle 3. ya da 4. sırada bitirsen bile küme düşebiliyorsun. Merka ediyorum ligin amacı ne?

Gelelim Derbiye.. 

Maç beklenildiği gibi hızlı ve etkili başladı. Bahçecikspor’u, ligin ilk yarısına oranla daha tempolu ve istekli gördüm. Bu temponun sonucunda birçok topları direkten döndü, penaltı kaçırdı, belki de o penaltı gol olsa Bahçecikspor, rahat kazanacaktı ancak şans yanlarında değildi olmadı. 

Arsinspor ise kontra atak organizasyonu ile maça başladı. Savunma öncelikli en az bir puan odaklı futbol anlayışı bu maçlık iş yaptı. 

Maçın hakemine gelirsek bana göre hakem Egemen Artun’un gösterdiği iki kırmız kart ve penaltı kararı doğru. Ancak bazı dakikalarda kontörlünü kaybetti ve bazı yanlış kararlar verdi.  

Sonuç olarak Bahçecikspor kap sürecini iyi değerlendirmiş. Orhan Tetik tecrübesi ve kurallarıyla birlkte çehre değiştirmişe benziyor. ve Arsinspor ise kötü değildi.. Bu mücadele ve hırslı yapısıyla önümüzdeki günlerde puana katkı sağlayacağından kuşkum yok. 

Ancak dedim ya statü.. 

Profesyonelleşsin artık Bölgesel Amatör Lig..