Ligde aynı grupta yer alan Trabzon temsilcileri Hekimoğlu Trabzon ile Yomraspor dün Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaştı. Taraftarın ilgi gösterdiği Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Bordo-Mavili ekibin futbolcuları Olcay Şahan ve Yusuf Yazıcı’nın da tribünde olduğu derbide beklenen keyifi aldık.

Türkiye Kupası karşılaşmaları bu ekipler için prestij niteliği taşısa da futbol her zaman sürprizlere açıktır. Oyuncular için de büyük şanstır.

Gerek Hekimoğlu Trabzon, gerekse Yomraspor kaliteli oyunculardan kurulu güçlü ekipler. Maçın genelinde de oyun iki takım adına gitti geldi. Özellikle ilk yarım saatlik dilimde Hekimoğlu Trabzon top yapan, yüksek mücadele gücüyle galibiyete yakın taraf gözüktü. Ancak Kırmızı-Lacivertliler son vuruşlarda, son dokunuşlarda pek becerisini ortaya koyamadı.

Zaman zaman oyun kontrolünü eline alan Yomraspor rakibini kontra ataklarla vurdu. Bilal’in sakatlanmasıyla hücumdaki etkisini kaybeden Mor-Beyazlılar yakaladığı fırsatları iyi değerlendirdi. Ve tur biletini cebine koydu. Hekimoğlu Trabzon saha içerisinde daha çok koşan, daha diri duran ekip görüntüsü verse de oyun kültürünü geliştirmesi gerekli. Nitekim maç içerisinde oyuncular arasında yaşanan kopukluklar tur şansını kaybederek ödediler.

Ne yaptığını bilen Yomraspor tecrübesinin yanına mücadele gücünü de ekleyebilirse kupada nereye kadar giderler bilinmez ama ligde yolu açık olur.