Baştan belirteyim Galatasaray maçında elde edilen zaferin baş mimarı Ünal Karaman’dır. Bunun aksini iddia etmek ise akıl işi değildir. Yiğidi öldür hakkını teslim et demişler. Siz böyle akılcı bir iş ortaya çıkarırsanız tabii ki mükâfatını alırsınız. Ünal hoca da dün akşamın parlayan yıldızı gibiydi. Geceyi aydınlatan isimdi. Çünkü Ünal hoca rakibin artı ve eksilerini iyi analiz etmiş, galibiyete giden yolda şifreyi çözmüş. Yani dersine iyi çalışmış.

Galatasaray savunmasının göbeğini oluşturan Maicon ve Ahmet Çalık’ın ağır oluşlarını hesaba katan Ünal hoca oyun sistemini iki oyuncu üzerine kurdu. Rodallega ile birlikte Yusuf ve Nwakaeme destekli bu baskıyı rakip alanda hissettirince Trabzonspor istediğini aldı. Tabii ki Belhanda’nın da kırmızı kart görmesi Karadeniz ekibinin ekmeğini yağ sürdü.

Ne var ki maç öncesi Abdülkadir, Toure ve Burak’ın olmayışından dolayı tedirginlik yaşamadık desek yalan olur. Ama sahada öyle bir takım, statta öyle bir taraftar vardı ki bu korkumuzu yenmemiz çokta uzun sürmedi. Maçın yıldızı Nwakaeme oldu. Ama sahada galibiyet için savaşan, tribünde takımlarının kazanması için avazı çıktığı kadar bağıran taraftar benim için yıldızdı. Temennim bu zafere ulaşma, iştahlı futbol önümüzdeki haftalarda da sürmesi. Sürerse çok can yakar zirve yarışında oluruz. Bunu net bir şekilde gözler önüne serdi bu takım.