Trabzonspor futbol takımının son iki sezondur yakından takip eden birisi olarak (teknik adam) ilk defa bu kadar ürkek, acemi, panik halinde telaşlı görmedim. Daha ileri gidersek bu kadar hazır olmayan bir takım izledim.

Trabzonspor hiç bir maça bu kadar hazır olmadan çıkmamıştır. Maçın başında deplasmanda öne geçiyorsun ardından tamamen savunmaya çekiliyorsun ve birinci bölgede rakibini bekliyorsun. Rakibine geniş bir oyun alanı bırakıyorsun, alan savunması yapıyorsun. Oyuncuları kaçırıyorsun, rakibine pozisyon üstüne pozisyonlar veriyorsun, tabiri caizce rakibinden ürküyorsun. Kalede Uğurcan gibi hata yapmayan bir kaleci ve arkada bekleyen Erce, Arda gibi ileri için umut veren kalecilerin var. Burada kaleci antrenörü Metin Aktaş hocaya da teşekkür ederek kocaman alkışlarda verelim.

Trabzonspor futbol takımının Beşiktaş karşısında bu şekilde oynamaya hakkı yoktur. Takımın sahaya çıkışında, dizilişinde de bana göre yanlışlar da vardı.

Bu maçtan çıkarılacak dersler var.

Beşiktaş takımının iki beki Gökhan ve Caner’i sürekli atağa çıkışını engelleyip, Trabzonspor takımının rakibini ikinci ve üçüncü bölgeye dışında karşılaması gerekirdi.

Bunu Trabzonspor 67’ye kadar yapamadı. Bu dakikadan itibaren yapılan iki değişiklikle biraz olsun önlem alındı diyebilirim. Ligin en fazla gol atan takımının bu kadar geriye yaslanmasını kabul edemiyorum.

Eğer kadroda Ekuban varsa ilk onbirde Ekuban ile başlamalısın. Bu maçtan, ben inanıyorum ki teknik kadroya yeterli derecede dersleri almıştır, dersler çıkarmıştır.

Özellikle açık olmalısınız. Bakın maç eksikliği de olsa liderliği bıraktınız.

İki sezondur her maç üstüne koyarak oynayan Trabzonspor bunu maçta maalesef bana göre ikmale kalmıştır. Bir an önce ikmal sınavında başarıyla geçmesi gerekir.

Teknik kadronun bir an önce bu maçtan çıkardıkları derslerle gerekli olan uyarıları almıştır diye tahmin ediyorum.

Rakip takımdan iyi analiz etmemiz şarttır. Hem iyi yönlerini, hem de zayıf yönlerini tespit ederek hafta içi çalışmasını yapmamız gerekir.

Yaşadığımız her gün yeni dersler çıkarmamız bize çok şey kazandıracağı gerçeğini de öne çıkararak Trabzonspor futbol takımını yönetmenin zor olduğu gerçeğini de göz önüne alarak derslerimizi çok çok iyi çalışmalıyız.

Beşiktaş maçı çok önemli derslik bir maç olduğu yolundan giderek ders almayalım, ders verelim diyerek Trabzonspor’a başarılar dilerim.