Bakar mısınız dünyanın haline! Dostlar, dostluklar, ittifaklar, komşular ve komşuluklar ne hale gelmiş! 70 yıllık NATO müttefikimiz ABD’nin başkanının T.C devletinin Cumhurbaşkanı şahsında Türk milletine yaptığı hakaret yenilir, içilir cinsten değil! Mahalle kabadayılarının bile kullanmadığı bir dil ile fütursuzca bize saldırıyor. Sebep; yıllarca besleyip, mağaralarda sakladığı terörist katil sürülerini kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin rahatsız etmesi, onlara hak ettikleri dersi vermesi, bölgeden adeta toz gibi onları layık oldukları fosseptik çukurlarına süpürmesi. Etekleri tutuşan Amerika yönetimi Avangelist başkan yardımcısı Yahudi Mike Pence’yi bir heyetle apar-topar Ankara’ya gönderiyor ve hiçbir protokol kuralına uymayan bir kabalık ile görüşmelerin yapıldığı masada, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı ile ayni statüde yan yana oturtarak kabalığına devam ediyordu. Kısa süre öncesinde de hatırlayalım Senatör Lindsey Graham yaptırımlar listesini oluşturarak kendince Türkiye’ye yapılacak baskıların ateşini yakıyordu. Hâlbuki ki ayni Lindsey çok yakın zamanda Ankara’ya gelmiş, dostluk şarkıları söylemiş, Cumhurbaşkanı ABD’ye gidince ayni şarkıları orada onunla görüşme seanslarında da tekrarlayabilmiş, ikiyüzlü, batının ve batılının bütün sahte ve güvenilmez davranışlarını tekrar ederek görevini yerine getirmiş, insanlık düşmanı ikiyüzlü bir kişidir.

Ya Rusya, Rusya ne âlemde dersiniz! Boşuna mı Atalarımız; “ayıdan post, moskoftan dost olmaz” demişler! Suriye konusunda da aynen böyle oldu. Tıpkı belgesellerde ki vahşi hayvanların zayıflarının yakaladığı avları, güçlü olanların gelip hemen sahiplenmesi gibi davranıyor. Yani Suriye rejimi, sıkışınca kendilerine sığınan katil sürüsü YPG’li, PYD’li ve PKK’lı teröristlerle her nasılsa hemen anlaşıp onlara kendi askerlerinin üniformalarını giydirince artık bu katiller bir anda teröristlikten çıktığı! İçin Rusya onları hemen sahipleniyor ve bu üniformalı katil sürüleri ile ABD’nin boşalttığı şehirlere girerek, Türk Silahlı kuvvetlerinin operasyon yapmasını önlüyordu. Gözümüzün önünde, apaçık, sinsi ve daha hain bir niyet! Bir gün önce TSK’nin önünden fare gibi kaçan insanlık düşmanları, bir gün sonra kaçtıkları şehirlere bu kez Rusya ve Suriye’nin sayesinde üniformalı olarak ve hem de kurtarıcı-koruyucu olarak dönüyorlar. Tarihte eşine az rastlanan bir ihanet sarmalı ile karşı karşıyayız bilelim.

Suriye’ye zaten bir şey söylememiz değmez bile! Yıllarca boğaz boğaza savaştığı, şehirlerini ve kalmışsa vatanlarını, namus ve şereflerini talan eden katil sürüleri ile bir günde, bütün yapılanları unutarak nasıl anlaştı acaba? Ağa babası Rusya’nın politika ve niyetlerinin etkili olduğu kesin olan bu alçak tutumla güya Türkiye’yi haklı davasından vaz geçireceğini hesap etmiş bu Hristiyan politikalarının artıkları olan Suriye rejim taraftarları ve sorumluları. Baba Esad’ında neler yaptıklarını, Bekea vadisini Türk düşmanlarına üst yaptığını, Türkmenlere hayat hakkı tanımayarak binlercesini şehit ettiğini çok iyi biliyoruz ve hiç unutmayacağız

Sonuç olarak; Ortadoğu’da, İsrail kurguluyor, ABD ve Rusya oynuyor, bütün dünya seyrediyor. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti direniyor, karşı çıkıyor ama o da gücünün yettiği yere kadar oluyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki; bütün bu insanlık dışı niyet, girişim, oyun ve ihanetlere karşı, her zaman olduğu gibi şanlı Türk Devletinin yanındayız. İhtiyar tarih bunu unutmayacakları derslerle doludur.