Çok sinsi işler dönüyor memleketin sathi mahalinde. En şirret kir merkezleri yürürlüğe koydukları yedi denemeden sonuç alamayınca ellerinde kalan iki araçla netice almaya yeltendiler. Bunlardan biri terör örgütleriyle Türkiyenin direncini kırmaktı. Diğeri ekonomik saldırılarla teslim olmasını sağlamaktı.

Yani toplamda dokuz metot denediler. Tek tek neleri denediklerini bir hatırlayalım.

*Ak Parti 2002'de seçimleri kazandı, lideri siyasi yasaklı sayılarak seçime sokulmadı. Bu sorun yerli ve milli bir damardan gelen Baykal'ın demokrat tutumuyla aşıldı. Sonradan bu demokratlığın hesabı fena soruldu Baykal'dan.

*2007 cumhurbaşkanlığı seçiminde, fiili sistemin önünü tıkayan 367 garabetinin mucidi olarak bilinen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa değişiklik paketinin geçmesi durumunda, Türk ordusunun savaş kazanamayacağını iddia etti. Bu sıkıntı Bahçeli'nin tıkanıklığı açacak hamlesiyle atlatıldı.

* Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23:20'de yaptığı, lâiklikle ilgili açıklama. Türkiye kamuoyunda hakim olan görüş, basın açıklamasının "muhtıra" olduğu yönündedir. Bildiri internet aracılığıyla verildiği için "e-muhtıra" denmiştir. Erdoğan'ın dik duruşu ile etkisiz kılınmıştır.

*AKP'ye açılan kapatma davası 2008 yılına damga vuran olaylardandı. Aynı yıl Türkiye, Ergenekon ve benzeri daha küçük davalarla tanıştı. 2009'da "Kürt açılımı" adımları atılmaya başlandı. Aynı yıl KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği), 2010 başında ise Balyoz darbe planı davası Türkiye'nin gündemine girdi. Bu süreçte hükümet işin kimler tarafından kotarıldığını sezemedi. Sonra Erdoğan kumpası görüp meseleyi sulha kavuşturdu.

*2010 referandumunda yargıda FETÖ kendine alan açtı. Kampanya sırasında Gülen Hareketi taraftarları da "Evet" için çalışma yürüttü. Bahçeli hükümeti uyardı. O zaman sesini işittiremedi. Sonra anladı hükümet Bahçeli'nin isyanının muhtevasını.

*2013'teki 17-25 yargısal darbe teşebbüsüyle sarsıldı ülke. İktidarın sadece lideri Erdoğan'ın dik duruşu ile aşıldı bu darbe. Ak Parti'de birçok kişi dümensiz gemi gibi yalpaladı. Her gerçeği ilk keşfeden Bahçeli de bu süreci doğru okuyamadı.

Sonra her şey ortaya çıkt. Çok zor bir süreçti. Erdoğan Karadeniz inadıyla bu saldırıyı da bertaraf etti.

*19 Oca 2014 - MİT'e ait olduğu açıklanan TIR'lar akşama doğru serbest bırakıldı. Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) gözetimindeki tırlar Adana ve Hatay'da durduruldu. FETÖ'cü savcının yürüttüğü operasyon kısa süre içinde ifşa edildi. Bu hamle de Erdoğan'ın feraseti ile aşıldı.

*15 Temmuz Darbe girişimi. Anlatmaya gerek yok herkes gördü. Başta Bahçeli ardından Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın gayretleriyle bu çok uluslu saldırı da bertaraf edildi. Son olarak ekonomiyle saldırıyorlar. Borsa, faiz, kurla biz dur diyorlar. Her şey halkımızın elinde.

Bu dokuz hadise değişik saldırı argümanlar barındırsa da Türkiye'yi durdurmak, köle, kapıkulu haline getirme girişimiydi. Milli ve yerli olanaklar kazandı. Asıl netice Cumhur İttifakının kazanmasıyla alınacak. Türk milleti hatırlasın istedik.