Pazartesi günü düzenledikleri tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından köşeye sıkışan Erbil yönetimi, Bağdat yönetiminin talebine rest çekti ve hiçbir sınır kapısının teslim edilmeyeceğini açıkladı.

İran'dan petrol ticareti yasağı
Diğer yandan İran'ın Tasnim haber ajansı, İran şirketlerinin IKBY ile petrol mamulü ticareti yapmasının geçici olarak yasaklandığını duyurdu.

Salı günü Irak Başbakanı Haydar İbadi, havalimanları da dahil olmak üzere, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını bildirmişti. Bağdat'ın havalimanlarının teslim edilmesi talebine, IKBY olumsuz yanıt vermişti.

Çarşamba Irak Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları'na yönelik tüm uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edilmişti. Daha sonra aralarında THY, Atlas Global, Pegasus ve Katar Havayolları'nın da olduğu pek çok şirket, Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin cuma günü saat 18.00 den itibaren durdurulacağını açıklamıştı.

Dün de Erbil Uluslararası Havalimanı Sorumlusu Telar Faik Salih, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun IKBY'deki bütün dış hatlar uçuşlarının durdurulması kararına uyacaklarını duyurmuştu.

Editör: Haber Merkezi