Çin'den, İran'ın ABD'ye yaptığı misilleme sonrası itidal çağrısı.Çin Dışişleri BakanlığıSözcüsü Gıng Şuang başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın  toplantısında, ülkesinin öteden beri ilgili tüm tarafların farklılıklarını,  karşılıklı saygı temelinde, diyalog ve müzakere gibi barışçıl yollarla çözmesini  savunduklarını söyledi.

"Orta Doğu'da durumun daha da kötüleşmesi kimsenin işine gelmez.  İlgili bölgenin barış ve istikrarını temin etmek tüm dünya için hayati öneme  sahip." ifadelerini kullanan Sözcü Gıng, durumu yakından takip edeceklerini, tüm  ilgili taraflarla yakın iletişimi sürdüreceklerini ve gerilimin düşmesi için çaba  göstereceklerini kaydetti.

Gıng, "Orta Doğu'da mevcut durum karmaşık ve hassas. Çin tarafı  gelişmeleri yakından takip ediyor, ilgili taraflara soğukkanlılığı sürdürme  çağrısında bulunuyor." diye konuştu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava  Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurmuştu?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin  konuşlandırıldığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12'den fazla balistik  füzeyle saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Editör: Haber Merkezi