ABD Başkanı Donald Trump, İsrail askerlerinin canlı yayında 37 Filistinliyi katlettikleri sırada Twitter hesabından saat 16.00'daki açılış için tweet attı...

İĞRENÇ PAYLAŞIM
Amerika Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından pişkin bir açıklama yaptı. İşgal askerinin katliamını görmezden gelen Trump "İsrail için harika bir gün" mesajını paylaştı. ABD Başkanı, "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması Fox News ve Fox Business kanallarından saat 9'da canlı yayınlanacak. İsrail için harika bir gün!" dedi.

Trump, ABD'nin Kudüs Büyükelçiliğinin açılışının yapılmasına saatler kala Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrail için büyük gün" dedi. Trump'ın Filistin'de çok sayıda kişinin gerçek mermilerle öldürüldüğü gün attığı tweet sosyal medyada öfkeye neden oldu.

TÖREN TSİ 16.00'DA BAŞLADI
ABD'nin Kudüs büyükelçiliğinin açılış törenine, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner'in de aralarında bulunduğu üst düzey ABD'li yetkililer katılıyor. Çoğu AB temsilcisi ise törende yer almıyor. Trump'ın büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararı Filistinlileri öfkelendirmişti.

ABD neredeyse tüm dünyanın tepkilerine rağmen Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı ve büyükelçilik binası bugün saat 16:00'da resmen açıldı. Filistin'de ise saatler öncesinde gösterilere başladı. Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze'nin Han Yunus kentinin doğusundaki İsrail sınırında toplanan Filistinliler, sabah saatlerinden itibaren sokaklardaydı. İsrail askerleri ise göstericilere ateşle karşılık verdi. Şu ana kadar 41 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı açıklamasında ayrıca Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle bin 693 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi