Trabzon’un eğitimde parlayan yıldızı olan Avrasya Üniversitesi’nde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı önceki gün düzenlen çeşitli etkinliklerle başladı. Valilik önündeki Atatürk Alanı’na çelenk sunumu ile başlayan törenler üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher’in yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

TEK DÜŞÜNCENİZ ARAŞTIRMAK
Törenin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muhammet Kamali yaptı. Kamali, üniversitemizin sahip olduğu enerji aramıza yeni katılan siz değerli öğrencilerimizle inanıyorum ki daha da artacaktır. Akademik kadromuzun görevi sizleri sadece mesleğinize gerekli seviyeye taşımak değil, aynı zamanda ülke ve dünya sorunlarına kafa yoran, düşünen, sorgulayan, çağdaş, sorumluluk sahibi, kendisinden çok ülkesini düşünen ve en önemlisi yardımsever bireyler olarak yetiştirmektir.İşte bu hedefe ulaşmanız için başlangıç günü bugündür.Artık boş vaktiniz yok, tek düşünceniz araştırmak, sorgulamak ve çok çalışmaktır, dedi.

YILDIZ: İNANIN VE ÇOK ÇALIŞIN
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız konuşmasında öğrenci velilerine söz verdi. Yıldız, “Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız artık bizimde evladımız olmuştur. Onlara en iyi şekilde bakacağız, onları en iyi şekilde yetiştireceğiz ve sizlere, ülkemize donanımlı bir birey olarak teslim edeceğiz” dedi. Ömer Yıldız sözlerine şöyle devam etti: Mütevelli Heyet Başkanı olarak öğrencilerimizden tek isteğim var, hedeflerinizi belirleyin, inanın, çalışın ve göreceksiniz başarılı olacaksınız. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var, o yüzden bizim için çok değerlisiniz.

AVRASYA BÜYÜRSE, TRABZON BÜYÜR
Bugün burada büyük bir aile olduğumuzu hep birlikte görüyoruz, salona sadece yeni başlayan öğrencilerimizi almamıza rağmen salonumuzun tamamı dolmuştur. On binlere ulaşan nüfusumuz için yeni projeler, yeni yaşam alanları oluşturmaktayız, Avrasya Üniversitesi Cumhuriyet tarihinde KTÜ’den sonra Trabzon’a kazandırılan en büyük yatırımdır. Halen bu şehirde ikinci bir üniversite kurulmasından bahsediliyor, buda bizi derinden üzüyor. Yeni üniversiteler kurmak yerine kurumlarımızı güçlendirmek büyütmek gerekir. Yinede azimle mücadele etmeye devam edeceğiz, Avrasya büyürse Trabzon büyür. Tek hedefimiz 25 bin öğrenciyi Avrasya ailesine katmaktır.

ÜLKEMİZ İÇİN HEPİMİZ ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise konuşmasının başında Avrasya Üniversitesi’nin Trabzon ili ve bölgesi için önemine vurgu yaparak, Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’ın çalışmalarından övgüyle bahsetti. Yavuz, herkesin sorumluluk bilinci altında görevini en iyi şekilde yapması gerektiğine vurgu yaparak, “Ben vali isem valilik makamından neler bekleniyorsa bunu en iyi şekilde yerine getirmek, bunun için gerekirse 7 gün 24 saat uyumadan, zinde kalarak görevimi yerine getirmek zorundayım. Üniversiteye yeni başlayan bir arkadaşımızın da kendisini çok iyi yetiştirmesi lazım. Mesleğinizin gereklerini ciddiye almalı, üzerinize düşenleri en iyi şekilde yapmak için çaba göstermelisiniz” dedi. Yavuz, Trabzon'un güzel bir şehir olduğuna dikkati çekerek, “Milli birlik ve beraberliğimizi her zaman ön planda tutmamız lazım. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına 6 sene kaldı. Üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olursak 100'üncü yılda dünyanın en güçlü 10 ekonomisi içinde yer alma hedefine ulaşırız. Önümüzde 6 yıl var, çok iyi gidiyoruz” diye konuştu.

ÖDÜLLER DAĞITILDI 
Törende ulusal ve uluslar arası alanda en çok makalesi yayımlanan akademisyenlerde ödüllendirildi. Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Çelik’e ödülünü Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu birlikte verdiler. Törenin sonunda öğrenciler 10. Yıl marşını veliler ve akademisyenlerle birlikte coşkulu bir şekilde söylediler. Öğrencileri birde sürpriz bekliyordu. Ömer Yıldız Yerleşkesi sahilinde canlı müzik programı düzenlendi.

Editör: Haber Merkezi