Bahçeşehir Koleji, Trabzon Kampüsü, Ortahisar İlçesine bağlı Kireçhane Mahallesi, Güzeltepe Küme Evleri'nde, 11 bin metrekarelik alanda açıldı. Açılış törenine Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, Bahçeşehir Trabzon Kampüsü Kurucu Okul Müdürü Aziz Sonkaya, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı. Törende Bahçeşehir Koleji halk oyunları ekibince davul zurna eşliğinde sergilenen halk oyunları gösterisi davetli ve konukların beğenisi topladı.

EĞİTİMDE ÖNCÜYÜZ
Açılış töreninde konuşan Trabzon Kurucu Okul Müdürü Aziz Sonkaya Türkiye'de kaliteli eğitimde öncü olduklarını belirterek "120 günde bu kurumun inşası bitti. Bahçeşehir inşaat bir teşekkürü hak etti. Bu bir inşaat efsanesidir. Ülkemizin geleceğine yön verecek olan çocuklarımızın yetiştirildiği Bahçeşehir Koleji'ne Trabzon kampüsü olarak dahil olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitimin kalitesini içeriğini belirler anlayışıyla Türkiye’de eğitimin öncülüğünü yapıyoruz. Çocuklarımızın gelecekte söz sahibi bireyler olması için Bahçeşehir Koleji'nde geleceğin eğitimini bugün uyguluyoruz”dedi.

AKADEMİK BAŞARI
Sonkaya, “Eğitimin öncüsü olma misyonumuzla yabancı dil eğitimi, STEM, Robotik ve Kodlama eğitimini çocuklarımızla buluşturuyoruz. Tüm bu öncü çalışmalarımızı akademik başarımızla taçlandırıyoruz. Bahçeşehir Koljei Trabzon kampüsü dünyanın önde gelen okullarının tüm imkânlarına ülkemizin en iyi öğretmenlerine ve Türkiye’nin aydınlık geleceğini temsil eden pırıl pırıl öğrencilere sahip. Tüm bunlar bir araya geldiğinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

TRABZON BENİ HEYECANLANDIRDI
Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel ise Bahçeşehir eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerinin yurt dışında birçok seçkin üniversitece kabul gördüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Dünyanın bütün okullarını biliyorum. Ama Bahçeşehir'in Trabzon kampüsü projesi büyük bir heyecan duyduğum projedir. Aynı zamanda kolejin yanı sıra Fen ve Teknoloji lisesini de açıyoruz. Fen ve Teknoloji liselerimiz kurulalı 11 yıl oldu. Benim en büyük projem ve hayalim Bahçeşehir Fen ve Teknoloji lisesidir. Şu anda mezun vermeye başladı. Hatta üniversitelerden de mezun oldular.”

EĞİTİMDE 50 YIL
​“Öğrencilerimiz dünyanı güçlü eğitim kurumlarından kabul alıyorlar. Hem de burslu gidiyorlar. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bu yıl 50'nci yılını kutlayacak. 50 yıldır Türk eğitimine hizmet veriyoruz. 42 yıldır eğitim ve öğretimle ilgileniyorum. Şuanda Türkiye’nin her bölgesinde 150 bine yakın öğrenciye hizmet veriyoruz. Üniversitemiz Türkiye’nin artık sayılı üniversitelerinden birisi oldu. Bahçeşehir Üniversitesi 30 bin öğrenci, bin 200 tane akademisyeniyle Türk eğitimine hizmet verecek.”

AVRUPA’NIN DA EN BÜYÜĞÜ
“Avrupa’nın en büyük eğitim gurubuyuz. Sadece Türkiye'deki yatırımlarla yetinmedik, yetinemeyiz de. Mazimize baktığımızda bu topraklarda eğitim ve öğretim adına çok iyi işler yapıldı. Yaptığımız bu eğitim-öğretim faaliyetini bütün dünyaya açalım istedik. ABD'de Washington'a en yakın üniversite bizim üniversitedir. Berlin’de Almanya'da bir üniversitemiz, Batum’da bir Tıp Üniversitemiz ve bu sene eğitim-öğretime başlayacak Kıbrıs’taki üniversitemiz, yine Toronta'da ve Kanada’da okullarımız, diğer bölgelerde merkezlerimiz dünyanın 25 noktasında eğitim-öğretim kurumlarıyla hizmete başlıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah İngiltere’de de bir lise bünyemize katarak faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.”

Editör: Haber Merkezi