Liseler Arası Münazara Yarışması, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) işbirliğinde, TÜGVA ve Ortahisar Belediyesinin katkılarıyla 16-17 Mart’ta gerçekleştirildi. Turnuvada Dünya, Avrupa ve Türkiye üniversitelerarası şampiyonalarının kabul ettiği “Parlamenter Stili” formatı uygulandı. Trabzon Şehit Samet Uslu Anadolu İmam Hatip Lisesinde 16-17 Mart tarihlerinde gerçekleşen münazara turnuvasında 106 takımda 318 münazır yarıştı. Cumartesi günü oynanacak grup maçlarının ardından Pazar günü çeyrek ve yarı final maçları gerçekleştirildi.

4 TAKIM FİNALİST OLDU
Final müsabakası izleyicilere açık olarak İl protokolünün katılımıyla nisan ayı içerisinde gerçekleşecek. 106 Takım danışman öğretmenleri nezaretinde kıyasıya 2 günlük mücadelenin sonunda puan üstünlüğü ve eleme sistemine göre 4 takım finalist oldu. Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nden 2 takım, Trabzon Kız İmam Hatip Lisesi ve Özel Net Koleji’nden birer takım finallere katılmaya hak kazandı. Münazara finalleri Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle Fuat Sezgin anısına yapılacak.

ERDOĞAN DA ŞAMPİYON MÜNAZARACIYDI
Günümüzde iş dünyasının beklentileri öncelikle girişimcilik ardından yetenektir. Yazılı ve sözlü iletişimi kuvvetli, ikna kabiliyeti olan, insan ilişkilerinde başarılı, planlama ve organizasyon yeteneğine sahip, takım çalışmasına yatkın, sorumluluk alabilen gençlerin diğerlerine göre bir adım önde olduğu çağımızda münazara donanımlı gençlerin yetişmesine katkıda bulunuyor. 1972 İstanbul Liseler arası Münazara Yarışması şampiyonu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, münazara turnuvaları için, “Gençlerin gözlerinde şahit olduğum pırıltı beni gerçekten heyecanlandırıyor” demişti.

Editör: Haber Merkezi