Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, yaşamlarının en önemli kararlarından birini verecek ve yükseköğretim tercihinde bulunacak öğrenciler ve öğrenci velileri için açıklamalarda bulundu.  

1.Sahip olduğunuz puanlarla girebileceğiniz üniversiteler arasında, aile bütçesine en az yük bindiren, en ekonomik ve güvenli üniversite Avrasya üniversitesidir.

Türkiye’nin en güvenilir kentlerinden biri olan Trabzon’da kurulmuş bulunan ve Sinop-Kahraman Maraş hattının doğusunda yer alan tek vakıf üniversitesi konumundaki Avrasya Üniversitesi,  öğrencilerimizin sahip olduğu puanlarla okuyabileceği en ekonomik üniversitedir. Kendi evinizde ailenizden ayrılmadan, evinize bir dolmuş mesafesi uzaklıktaki kampüslerde, % 100, % 75, % 50 ve % 20 burs seçeneklerinden yararlanarak aile bütçesine en az yük bindirerek yükseköğretiminizi tamamlayabilirsiniz. Bu durumu diğer üniversitelerle karşılaştırarak kolayca görebilirsiniz.

2.Avrasya üniversitesinin eğitim kadroları tecrübeli ve uygulamanın içinden gelmiş dinamik bir ekiptir.

Avrasya Üniversitesi’nin fakülteleri ve yüksekokullarında kamu üniversitelerinde yıllarca eğitim hizmeti vermiş tecrübeli öğretim üyeleri görev yapmaktadır. Sağlık meslek yüksekokulu ile meslek yüksekokullarında ise uygulamanın içinden gelmiş dinamik bir öğretim kadrosu mevcuttur.

3.Başarınıza bağlı olarak aynı anda iki bölüm okuma, iki yıllık bölümden dört yıllık bölüme geçme ve eğitiminizin bir kısmını erasmus kapsamında yurt dışında yapma olanağınız vardır. 

Üniversitemizde göstereceğiniz başarıya paralel olarak, çift ana dal-yan dal olanakları, yatay ve dikey geçiş fırsatları ve Erasmus Programı kapsamında yurt dışında eğitim olanakları da sizleri beklemektedir. Bu konuda vakıf üniversitelerinin olanakları birbirinin benzeridir.

4.İl dışından gelen öğrencilerimiz için kampüslerimizin içinde kız ve erkek öğrenci yurtlarımız bulunmaktadır.

İlimiz dışından gelen öğrencilerimiz için bütün bu olanakların yanında, lüks ve konforlu kız ve erkek öğrenci yurtlarımız mevcuttur.  

5.Mezunlarımız Türkiye’nin insan kaynakları piyasasında kabul görmekte ve başarıyla hizmet vermektedir.

Üniversitemiz meslek yüksekokulları 4 yıldır, fakülteleri ise 3 yıldır mezun vermektedir. Mezunlarımız işgücü piyasasında ve kendi-işlerini kurmada başarılı sınavlar vermektedir.

6.Avrasya üniversitesinde buluşalım.
 
Siz değerli gençlerimizi ve onların kıymetli velilerini, her geçen gün kurumsal kapasitesini arttıran ve Türkiye’nin insan kaynakları piyasasına güçlü mezunlar yetiştiren Avrasya Üniversitesi’nde görmek dileğiyle,  tercihlerinizde başarılar dileriz. 

BOCUTOĞLU TERCİHLERDE SON GÜNE DİKKAT ÇEKTİ 
Üniversite tercihlerinde son güne gelindi. Konu ile ilgili Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’ndan önemli bir açıklama geldi. 

Bocutoğlu, ‘’Gençlerimiz hayatlarında en önemli kararlarından birini veriyorlar, eğitimlerini devam ettirecekleri üniversitelerini seçiyorlar. Geleceğimiz olan gençlerimizin tamamına başarılar ve hayırlı tercihler diliyor ve önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Tercihlerinizi son güne bırakmış olabilirsiniz, belki de günlerdir araştırmalar yapıyor, size en uygun üniversiteyi seçmeyi çalışıyorsunuz. Son güne bıraktığınız tercihlerinizi son saatlere asla bırakmayın. Sistemsel yaşanılabilecek sorunlar geleceğinizin kaderi olmasın. Bu anlamda Avrasya Üniversitesi olarak Meydan Parkı altında kurduğumuz tercih danışma merkezi çadırımız sistem kapanana kadar hizmet vermeye, gençlerimize yardımcı olmaya devam edecektir. Kafanıza takılan tüm soruları orada bulunan hocalarımıza sorabilirsiniz’’ dedi.

BURSLAR KONUSUNDA İDDİALIYIZ
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 10 bin öğrenciye ulaşacak olup; cazip burs seçenekleri, tecrübeli eğitim kadrosu ve zengin programları ile siz öğrencilerimize ikna edici alternatifler sunmaktadır’’. 

Avrasya Üniversitesi Ailesi olarak, yaşamlarının en önemli kararlarından birini verecek ve yükseköğretim tercihinde bulunacak öğrencilerimizi kutlar, yeni tercihlerinde başarılar dileriz. Siz değerli gençlerimizi, her geçen gün kurumsal kapasitesini arttıran ve Türkiye’nin insan kaynakları piyasasına güçlü mezunlar yetiştiren Avrasya Üniversitesi’nde görmek dileğiyle,  tercihlerinizde başarılar diler, gözlerinizden öperiz’’.  

Editör: Haber Merkezi