2016-2017 yılı itibariyle eğitim-öğretim hayatına; anasınıfı, ilkokul ve ortaokulla başlayan ÖZEL AKÇAABAT SINAV KOLEJİ, 2017-2018 döneminde de bünyesine kattığı “Anadolu ve Fen Lisesi” ile büyümeye devam ediyor. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrencilerine kapısını açacak olan “Anadolu ve Fen Lisesi” birçok bakımdan muadili okullara fark atmış durumda. Özellikle gelişmiş ülkelerde yer alan “kampüs eğitim modeli” ile tüm etkinlikleri okul bünyesinde buluşturuyor. Okul içerisinde yer alan etkinlik sahaları: buz pisti, bowling salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, oyun salonu, 3D sinema salonu, açık ve kapalı spor salonları şeklinde sıralanmaktadır. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek planlanan okulun sanatsal faaliyetleri için düzenlenen müzik ve görsel sanatlar dersliği, özel olarak dizayn edilmiş dijital kütüphanesi, dil sınıfı ve fen-teknoloji laboratuvarları muadillerine göre daha kapsamlı bir şekilde oluşturulmuş.

Öğrencilere sosyal açıdan büyük bir katkı sağlayacak olan etkinlik alanlarının yanı sıra okul, bina yapısı olarak da rahatlatıcı bir mimariye sahip. Bahçesi gayet geniş olan okulun peyzajı da profesyonel olarak düzenlenmiş. Girişten itibaren öğrencilerin her ihtiyacına cevap verebilecek bir kantin, okul içerisinde her noktaya hızlıca çıkılabilecek asansör sistemi, oturma alanları, geniş-klimalı derslikler de eğitim-öğretim açısından tüm standartların üzerinde bir okul düşünüldüğünün göstergesi.

Eğitimde yirmi yılı geride bırakan SINAV EĞİTİM KURUMLARI’nın akademik programını uygulayan Akçaabat Sınav Koleji, geride bıraktığı bir yılda programı tüm birimlerde işlevsel bir hale getirmiş. Özellikle dil eğitimindeki başarısı tüm öğrencilerinden anlaşılabiliyor. Yaşıtlarına göre öğrenilemez önyargısına sahip dil problematiğini ana sınıfından itibaren kurguladıkları “side-to-side” ve “her yerde İngilizce” programlarıyla yenmiş durumdalar. Hemen hemen her sınıfa bir İngilizce öğretmeni düşen okulda, “mentör” uygulamasıyla birebir öğretim, çift öğretmen uygulaması (bilingual) ile de bir dersi iki dilden öğrenme imkanına sahipler. 

Eğitim kadrosunu geniş tutan okulun tüm öğretmenleri, alanında uzman kişilerden oluşuyor. Okulda bir yılı geride bırakan öğretmenlerin oluşturduğu iş tecrübesi ve yeni başlayan öğretmenlerin sistem açısından almış oldukları eğitim programı, Sınav Koleji’ni diğer okullara göre bir adım önde tutuyor. Nitekim TEOG sınavında alınan başarılı sonuçlar da bu tezi doğruluyor.



Okulla alakalı genel bir çerçeve çizen “Özel Akçaabat Sınav Koleji” kurucusu Kemal KARABACAK, bu yıl akademik açıdan da iddialı olduklarını belirtti. Okulun tüm sosyal alanlarını teknolojik altyapıyla desteklediklerini ve öğrencilere her türlü imkânı sunduklarını belirtti. Bu rahat ortamda oluşan tedrisatın öğrencilere muhakkak pozitif getirilerinin olacağını ve bunun da sınav sonuçlarında kendisini göstereceğini belirtti. Öğrencilere gelecekle alakalı mesleki bir perspektif oluşturmayı düşündüklerini belirten KARABACAK, bu amaçla, ders programına “robotik ve kodlama” alanında haftalık iki (2) saat ders konulduğunu açıkladı. Ayrıca okulun sunduğu okul sonrası kulüplerin (After Schooll) çeşitliliği ile de diğer okullara göre daha ön planda olduklarının altını çizdi. Sosyal etkinlik alanlarının kampüs içerisinde oluşunu da bu amaçla istediklerini ve hayata geçirdiklerini anlattı. 

Öğrencilerin her alandaki gelişimlerine olan katkının okul içerisinde bütünsel olarak icra edildiğinin altını çizen Kemal KARABACAK, bunun göstergesi olarak da verilen üç öğün yemeği ve “Değerler Eğitimi” dersini gösterdi. Okulun güvenliğinden başlayarak her alanını titizlikle dizayn ettiklerini belirten KARABACAK, “THE OKUL” sistemini (Takip, Hakkaniyet, Empati) okul, öğrenci, veli üçgeninde yaşadıklarını ve yaşamaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı. 

Biz de genel hatlarını aktarmaya çalıştığımız bu güzel eğitim kurumunun tüm ülkemize ve milletimize hayırlı öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi