Başarılı fakat maddi durumu yetersiz Türk çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi amacıyla 1928 yılında Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün yönlendirmeleriyle kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Türk Eğitim Derneği (TED), kuruluşunun 92. yılında da kuruluş felsefesinden sapmayarak ihtiyaç sahibi yetenekli öğrencilerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

TED’in, başarılı fakat maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği ‘Tam Eğitim Bursu’ndan faydalanmak isteyenlere yönelik sınav, 22 Şubat 2020 Cumartesi günü düzenlenecek. Sınava son başvuru tarihi ise 7 Şubat 2020. www.ted.org.tr web adresinden ya da 0850 346 0833 numaralı telefondan sınava başvurular yapılabiliyor.

4, 5 VE 8. SINIFA DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK

Sınavda başarılı olan ve maddi imkânları kısıtlı öğrenciler ortaokul ve liseden başlayarak ‘Tam Eğitim Bursu’ kapsamında eğitim alacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücreti, kitap-kırtasiye, okul kıyafeti giderleri, yemek-servis ücretleri ve yatılı eğitim alması halinde pansiyon giderleri burs kapsamında karşılanacak. Ayrıca öğrencilere cep harçlığı da verilecek.

Bursluluk sınavına; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 2019-2020 öğretim yılında 4, 5 ve 8’inci sınıfa devam eden, 5 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin, ‘bitirdiği sınıfa ait yıl sonu karnesinde’, yıl sonu başarı ortalaması 85 ve üzerinde olan, ailesinin aylık toplam geliri 4 bin 500 TL’den düşük ve ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan adaylar başvurabiliyor. Türk Eğitim Derneğine bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuramıyor.

TED TRABZON KOLEJİNDEN DE TAM EĞİTİM BURSU DESTEĞİ

TED Okullarının Trabzon’daki temsilcisi TED Trabzon Koleji de yöremizin çocuklarına burs imkânı tanıyarak başarılı fakat maddi durumu yetersiz öğrencilere umut ışığı oluyor.

Editör: Haber Merkezi