Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü adeta başarılara doymuyor. Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2018 LGS merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçları raporuna göre hem genel puan sıralamasında hem de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri dalında adını zirveye yazdırıp Türkiye birincisi olan Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye genelinde düzenlenen 50. Lise Öğrencileri Araştırma Proje yarışmasında da başarısıyla adından söz ettirdi.

11 ALANDA 44 PROJE
Türkiye genelinde düzenlenen 50. Lise Öğrencileri Araştırma Proje yarışmasında Erzurum bölgeyi oluşturan 10 il arasında yapılan proje başvuruları arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda finallere davet edilen 100 projeden 44’ü Trabzon kentinin okullarına ait. Geçtiğimiz yıl 31 projeyle bölge finallerine katılan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl 11 alanda 44 proje ile bölgede en fazla projeyle temsil edilecek il olma gururunu Trabzon’a yaşattı.

BU GURUR TRABZON’UN
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Geçen yılki başarımızı katlayarak devam ettiren ilimiz, 2018’de 31 olan bölge sergisi çalışma sayımızı 2019’da 44 çalışmaya yükseltmeyi başardı. Bölge finaline katılacak olan 100 projenin 44’ü ilimizdeki öğrencilere aittir. Bu başarı göstermiştir ki ilimizin YKS ve LGS’deki başarısı tesadüf değil, tamamıyla azimli ve istikrarlı çalışmanın ürünüdür. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

SADECE HEYECANI OLANLAR ÜRETİR
İl Milli Eğitim AR-GE’den Sorumlu Şube Müdürü Mesut Kaş ise yaptığı açıklamada, “Bizim ARGE olarak sloganımız, ‘Sadece Heyecanı Olanlar Üretir.’ Yaptığımız tüm çalışmalarda öğrenci ve öğretmenlerimizdeki var olan heyecanı ortaya çıkarmaya ve yeni heyecanlar yaşama hissini aşılamaya çalıştık. Dönem başından beri ilçe bazlı veya lokal çalışmalarda ve devamında yaptığımız eğitimlerle süreci hep diri tutmaya çalıştık. Neticesinde okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin gayretleriyle bu güzel başarıya imza attık. Bu sadece işin neticesidir, önemli olan bu süreci yaşamak ve öğrencilerimize proje deneyimini yaşatmaktır” dedi.

YARIŞMA NEYİ KAPSIYOR?
Liseye devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Biyoloji, Coğrafya, Yazılım, Fizik, Değerler Eğitimi, Teknolojik Tasarımı, Kimya, Psikoloji, Matematik, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı dallarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlemektedir.

BÖLGENİN LİDERİ
Bölgedeki diğer illerden Artvin 1, Gümüşhane 1, Iğdır 2, Kars 2, Bayburt 3, Rize 7, Erzincan 15, Erzurum 25 projeyle bölge finallerine katılacaklardır. 12 bölge merkezli yapılmakta olan 50. Lise Öğrencileri Araştırma Proje yarışmasında bölge finalistleri olarak belirlenen projeler final yarışması için 8-12 Nisan tarihlerinde Türkiye Finaline davet edilmektedir.

YARIŞMA 25-28 ŞUBATTA
50.si düzenlenecek olan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 25-28 Şubat 2019 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek. Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illeri Türkiye Finallerine katılmak için yarışacaklardır.

Editör: Haber Merkezi